Șase luni de închisoare pentru un antrenor de tenis care a violat o minoră de 11 ani

Șase luni de închisoare pentru un antrenor de tenis care a violat o minoră de 11 ani
Șase luni de închisoare pentru un antrenor de tenis care a violat o minoră de 11 ani
Publicat: 17/09/2020, 07:04

Șase luni de închisoare cu executare a primit un antrenor de tenis din Cugir, trimis în judecată pentru viol. Decizia nu este definitivă.

P. Ioan, angajat al clubului CSO Cugir, este acuzat că ar fi violat-o pe una dintre elevele sale, scrie adevărul.ro.

Fapta a avut loc în 2017, iar prima decizie în justiție a fost pronunțată la Judecătoria Alba Iulia.

Individul în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare și la plata unor daune de 15.000 de euro către minora care are acum 14 ani.

„A realizat un act de penetrare cu degetul”

„La data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 15:45, în timp ce se aflau în vestiarul unei baze sportive din oraşul Cugir, inculpatul P.I., în calitate de antrenor a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se aşeze în braţele sale – inculaptul stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză”, se susţine într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, de la momentul trimiterii dosarului în judecată.

Ulterior acestui moment, deşi minora a opus rezistență, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriaţie ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile.

Tatăl fetei a sesizat poliția cu privire la violul comis de antrenorul de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din Cugir.

Inițial, procurorii au deschis dosar penal pentru corupție sexuală, dar încadrarea juridică s-a schimbat în viol.

În 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reținut și arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia, fiind eliberat după câteva zile, după ce instanța a admis contestația acestuia.

Este unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis

Inculpatul este considerat unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis din județul Alba.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 16 ianuarie 2018. Antrenorul a formulat apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va pronunța sentința definitivă, transmite sursa citată.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase