SCANDAL ÎN TVR. Brînzan îi cere lui Nicolau să spună exact cine sunt „amantele, soțiile și puturoșii” din TVR

SCANDAL ÎN TVR.  Brînzan îi cere lui Nicolau să spună exact cine sunt amantele, soțiile și puturoșii din TVR
Publicat: 19/09/2012, 21:46
Actualizat: 27/09/2018, 20:09

Claudiu Brînzan, membru în CA al TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că va solicita public ca Valentin Nicolau, la rândul său membru în CA, să spună cine sunt „amantele, soțiile și puturoșii” din televiziunea publică, la care s-a referit în timpul audierilor din Comisiile parlamentare de cultură.

„Eu intenționez ca mâine să solicit public, printr-o scrisoare adresată către președintele-director general al TVR și către Consiliul de Administrație al TVR, ca domnul Nicolau, colegul nostru, să dea în scris cine sunt soțiile, amantele și puturoșii din TVR, pentru că am observat că dumnealui cunoaște foarte bine problema și e și normal, ca fost președinte al TVR”, a spus Claudiu Brînzan.

El a precizat că este păcat ca Valentin Nicolau, fost președinte al TVR, să pună „anatema pe cei 3.300 de angajați ai TVR”. „Dacă nu va preciza exact cine sunt amantele, soțiile, cei răi, cei puturoși și cei care au pile din TVR, s-ar putea crede că oricare dintre salariați poate fi încadrat în aceste categorii și nu e corect să plutească o bănuială asupra tuturor”, a mai spus Brînzan.

Valentin Nicolau, membru în Consiliul de Administrație (CA) al TVR din partea salariaților instituției, a susținut, miercuri, la audierile din Comisiile parlamentare de cultură, că din TVR vor fi date afară 1.000 de persoane pe criterii neștiute de nimeni, el apreciind că din instituție nu vor pleca, însă, amantele, soțiile, cei răi, puturoși, cei care au pile.

„Se vor da afară 1.000 de angajați pe criterii neștiute de nimeni, cu 2-3 săptămâni înainte de alegeri. Nu vor pleca cei mai răi, puturoși, cei care nu au pile, nu vor pleca amantele, soțiile, nu vor pleca cei care au certificate medicale”, a spus Nicolau, care a criticat Programul de redresare economică a TVR, împotriva căruia a și votat în cadrul CA.

Nicolau a susținut că această soluție este una de politizare și va avea efecte dezastruoase asupra viitorului instituției.

Concedierile colective în TVR vor începe pe 20 noiembrie și vizează 962 locuri de muncă, după procesul de restructurare de personal, televiziunea urmând să rămână cu 2.340 de angajați, potrivit unui notificări transmise de Claudiu Săftoiu, PDG al SRTv, în 11 septembrie, Sindicatului pentru Unitatea Salariaților din TVR (SPUSTV) – sindicatul reprezentativ din instituție.

La data de 31 august 2012, numărul total de salariați al TVR era de 3.302.

În prezent, proiectul planului de reorganizare și restructurare de personal în cadrul SRTv face obiectul consultării cu SPUSTV, sindicatul putând face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numărului salariaților concediați.

Potrivit notificării transmise sindicatului, propunerile trebuie să fie însoțite de „soluții economice viabile care să compenseze economic concedierile, astfel încât obiectivul economic aprobat prin memorandumul privind reeșalonarea obligațiilor fiscale acumulate de SRTv, aprobat de Guvernul României, să fie atins”. În baza Programului de redresare economică a SRTv, Guvernul a aprobat, pe 1 septembrie, Memorandumul privind reeșalonarea obligațiilor fiscale acumulate de TVR, în cuantum de peste 65 milioane de euro, pe o perioadă de 7,5 ani.

În situația în care, ulterior consultărilor cu sindicatul, aplicarea măsurii de concediere colectivă se menține, SRTv va notifica în scris inspectoratele teritoriale de muncă și agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă.

Consiliul de Administrație al TVR a adoptat, pe 29 august 2012, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede și modificarea organigramei Televiziunii Române și reducerea personalului la 2.340, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu.

Programul de redresare economică a întrunit, alături de cele 10 voturi de susținere (Claudiu Săftoiu, Irina Radu, Claudiu Branzan, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Anne Marie Juganaru, Gabriel Tufeanu, Nicoleta Nicolicea, Cristian Nițulescu, Nagy Zoltan Levente), două voturi împotrivă (Valentin Nicolau și Sorin Burtea) și o abținere (Romina Gabriela Surugiu).

TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX în 10 august.

Conducerea TVR a trebuit să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administrație al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal și plata datoriilor fiscale în șase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanțe a Guvernului.

Pe 10 august, CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care stă la baza Programului de redresare economică a Televiziunii Române, care a prevăzut că TVR Info și TVR Cultural trebuie să își înceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural) și de TVR 3.

TVR Info și-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59, în timp ce TVR Cultural și-a suspendat emisia pe 15 septembrie, de la ora 23.59.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...