Scandal, înainte de Congresul PSD. Eugen Teodorovici amenință că, dacă este împiedicat să candideze, dă partidul în judecată / Fostul ministru de Finanțe și-a anunțat candidatura

Scandal, înainte de Congresul PSD. Eugen Teodorovici amenință că, dacă este împiedicat să candideze, dă partidul în judecată / Fostul ministru de Finanțe și-a anunțat candidatura
Eugen Teodorovici (PSD), fost ministru de Finanțe (FOTO: Facebook/Eugen Teodorovici)
Publicat: 07/08/2020, 19:19
Actualizat: 07/08/2020, 21:08

Termenul limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD a fost vineri, 7 august, la ora 16.00. Congresul PSD ar urma să fie organizat în data de 22 august, cel mai probabil în format online, dar procedura este contestată de Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe, care și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al partidului.

Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți.

În schimb, Eugen Teodorovici vrea candidaturi uninominale pentru fiecare funcție, așa cum prevede acum statutul PSD. Teodorovici susține că este încălcat statutul și amenință că va da partidul în judecată, informează Digi 24.

„Prin hotărârea CExN din 30.07.2020 s-a modificat Statutul PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar Congresul PSD: „adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul delegaților prezenți”, susține Teodorovici.

„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal. Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului.”, a mai declarat Eugen Teodorovici pentru Digi24.ro.

Cine face parte din echipa lui Marcel Ciolacu

Surse din conducerea PSD susțin că din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, primvicepreședinți și alți 11 vicepreședinți: trei pe domenii de activitate și opt vicepreședinți pe regiuni.

Pentru funcția de secretar general candidează Paul Stănescu, iar pentru cea de președinte al Consiliului Național Vasile Dâncu și Dumitru Buzatu.

Așadar, din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-vicepreședinți. Sorin Grindeanu trebuie să demisioneze din funcția de președinte al ANCOM. Cel mai probabil, fostul premier va candida pentru un loc în Parlament la alegerile din iarnă.

Totodată, din echipa lui Ciolacu va mai face parte Paul Stănescu-secretar general și Lia Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Radu Moldovan, pentru funcțiile de vicepreședinți pe domenii de activitate.

Congresul PSD a fost stabilit pentru data de 22 august, iar în ultima ședință a conducerii, social-democrații au adoptat o hotărâre de modificare a statutului, astfel încât în situații de epidemie, congresul să se poată desfășura prin videoconferință.

Eugen Teodorovici, mesaj dur pentru colegii de partid: „PSD, trezește-te‼️ Te târăști simulând democrația sau te ridici ca o forță democratică ce poate schimba România în bine?”

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din guvernarea PSD, a lansat un mesaj acid la adresa colegilor. Acesta a accentuat ideea că PSD nu este un partid „de lași și trădători”, dar a comis anumite greșeli:

„#PSD, trezește-te‼️

Te târăști simulând #democrația sau te ridici ca o forță democratică ce poate schimba #România în bine?

PSD NU este un partid de lași și trădători, iar organizațiile, membrii și susținătorii săi de la nivel local, județean și, sper, chiar și de la centru, NU se pot preda în fața acestei imense FRAUDE pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni‼️

Dacă PSD acceptă ca primul pas către #REFORMĂ să înceapă cu un mare #FURT, atunci nu mai există nici speranță, nici salvare, căci de onoare și moralitate nu mai poate fi vorba!”

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult