Scandal uriaș la IPJ Giurgiu după ce șeful Poliției Rutiere a fost schimbat peste noapte. Polițiștii rutieri ies în stradă, în semn de protest (EXCLUSIV)

Scandal uriaș la IPJ Giurgiu după ce șeful Poliției Rutiere a fost schimbat peste noapte. Polițiștii rutieri ies în stradă, în semn de protest (EXCLUSIV)
Comisarul șef Marin Popescu a declarat război conducerii IPJ Giurgiu, după ce a fost schimbat din funcție/Sursa/Opiniagiurgiu.ro
Publicat: 02/11/2020, 21:00

Șeful Serviciului Poliției Rutiere Giurgiu a fost schimbat din funcție, vineri noapte, în urma unei ședințe „fulger” și înlocuit cu unul dintre cei mai controversați ofițeri din Poliția Giurgiu. Numele celui care l-a înlocuit a fost asociat, de-a lungul anilor, cu cele mai periculoase clanuri din județ dar și cu moartea unui bărbat care s-a înecat la braconaj, în timp ce se afla în aceeași barcă cu polițistul.

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu, comisarul șef Marin Popescu, a fost schimbat din funcție, vineri noapte, după ce șeful Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, comisarul șef Constantin Cătălin Georgescu a convocat o ședință, în regim de urgență.

Potrivit unor surse din Poliție, Marin Popescu ocupa funcția de șef al Serviciului Rutier de 16 ani. Anul acesta, polițistului trebuia să-i fie reînnoit certificatul ORNISS, care expiră la fiecare patru ani. Numai că, de data aceasta, ofițerul de poliție a primit aviz negativ, drept pentru care, fără acces la informații clasificate, nu și-a mai putut exercita funcția.

Ca urmare, vineri noapte, șeful IPJ Giurgiu a convocat conducerea inspectoratului la o ședință, în cadrul căreia a anunțat punerea la dispoziție a șefului Serviciului Poliției Rutiere, Marin Popescu. Ca o ironie, ședința a avut loc la exact 16 ani de când acesta a obținut funcția respectivă.

În locul lui Popescu a fost împuternicit comisarul șef Mihai Tache, care ocupa funcția de șef al Biroului Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu.

Cercetat pentru braconaj cinegetic

Împuternicirea lui Mihai Tache a provocat, însă, un scandal uriaș la nivelul Poliției Județului Giurgiu, în condițiile în care acesta este un polițist foarte controvesat, după ce, de ani buni, numele său a fost asociat de presa locală cu cele mai periculoase grupări infracționale din județ.

Mai întâi, presa a relatat că, în 2011, când baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost ucis de Gipsy, un membru al clanului Butoane, în fața unui local din oraș, fiica lui Tache s-ar fi aflat la masă cu ucigașul și cu prietenii acestuia.

Mai apoi, în anul 2017, în preajma Crăciunului, un bărbat care se afla la braconaj cinegetic a căzut din barcă și a murit înecat. Pentru că în aceeași ambarcațiune se afla și Mihai Tache, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru braconaj, însă, spun surse judiciare, acesta a scăpat după ce procurorii giurgiuveni au decis să-l scoată de sub urmărirea penală și au clasat dosarul.

În această vară, Mihai Tache a ajuns din nou în prim plan după ce Ginel Iliuță Chivu, zis Bobină, unul dintre cei mai cunoscuți proxeneți din județ, a murit după ce a participat la o petrecere organizată în plină stare de urgență, pe o insulă din apropiere de Giurgiu. Acesta a sfârșit pe drumul de întoarcere, când, fiind sub infuența drogurilor, a intrat cu skijetul într-o barjă părăsită pe Canalul Florilor.

Ulterior, s-a dovedit că Bobină era, de fapt, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Alexandru Tache, fiul șefului Poliției Rutiere. Mai mult, cei doi se întâlniseră cu puțin timp înainte ca acest Bobină să plece la petrecerea respectivă.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că Marin Popescu urmează să atace în instanță decizia inspectorului șef, în timp ce polițiștii rutieri giurgiuveni au decis să iasă în stradă și să protesteze împotriva acestei măsuri.

Referitor la împuternicirea controversatului comisar șef Mihai Tache pentru funcția de șef al Serviciului Poliției Rutiere, oficiali din cadrul IPJ Giurgiu au declarat că hotărârea conducerii este acoperită de lege. „În momentul de față nu există nicio acțiune penală pe numele comisarului șef Mihai Tache, drept pentru care ofițerul îndeplinește toate condițiile pentru exercitarea funcției de șef al Serviciului Poliției Rutiere”, a fost răspunsul oficial al IPJ Giurgiu, oferit la solicitarea Gândul.ro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte