SCENE CUMPLITE. Pacient cu coronavirus, scos în frig din spital și lăsat acoperit cu o pătură

Redactor:
Gandul
SCENE CUMPLITE. Pacient cu coronavirus, scos în frig din spital și lăsat acoperit cu o pătură
Foto colaj: Newsallert.ro / Pixabay

Un pacient cu coronavirus a fost scos din secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a fi trimis la Iași. Medicii l-au scos fără izoletă sau alte măsuri de protecție, afară, în frig. Pacientul a fost învelit cu o pătură și la picioare a avut bandă adezivă, ca să nu cadă de pe targă.

Bărbatul în stare gravă a fost plimbat de trei ori prin spital în zece zile și în cele din urmă medicii l-au lăsat afară, în maieu, deși temperatura era de 4 grade Celsius. Pacientul a fost la un pas de moarte din cauza afecțiunilor, cu o zi înainte.

De pe targă, pacientul a fost urcat în autospeciala celor de la ISU Neamț. Pompierul de la ISU nu i-a ajutat pe brancardieri deoarece nu avea echipamentul necesare.

Pompierul nu avea ochelari de protecție, doar mască! A ŕefuzat să-i ajute pe brancardieri din acest motiv, dar la sfârșit închide ușa… Dacă era corespunzător, putea da o mână de ajutor celor care s-au chinuit să urce targa în mașină! Dar de unde echipament???”, a declarat, pentru newsallert.ro, soția pacientului.

Foto: newsallert.ro
Inchide