Scene incredibile la o secție de poliție din Gorj, după ce un șofer băut a refuzat etilotestul. IPJ a dispus o anchetă

Publicat: 30/08/2017, 14:29

Doi agenți au fost filmați în fața Postului de Poliție din Mătăsari, județul Gorj, în timp ce încercau să imobilizeze un șofer pe care îl opriseră în trafic, la un kilometru distanță, iar după apariția imaginilor pe un site de socializare, conducerea IPJ Gorj a deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă modul de intervenție a oamenilor legii a fost cel corect.

„Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modului de intervenție a polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Mătăsari care au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673A Mătăsari, aflându-se într-o stare vădită de ebrietate”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Potrivit polițiștilor, șoferul a refuzat testarea cu etilotestul sau să fie condus la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, mai spune Lazăr, șoferul care apare pe imagini obligat să intre în Postul de Poliție a încercat să se sustragă continuării cercetărilor, iar ei au fost obligați să folosească forța pentru a-l conduce la audieri.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a spus Andrei Lazăr

De cealaltă parte, șoferul implicat în scandalul cu polițiști spune că a făcut plângere pentru abuz și lovire în urma incidentului.

„Am făcut plângere împotriva polițiștilor, pentru abuz și lovire, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. Am avocat. (…) Este un abuz, nu știu de ce să fiu acuzat că nu am vrut să suflu în etilotest, dacă nimeni nu mi-a cerut asta. Pe mine m-au anunțat a doua zi de dosar. M-au oprit în trafic noaptea, mă duceam cu un prieten acasă, el se afla în dreapta. El a văzut totul, este martor. Eu conduceam mașina, au trecut pe lângă mine, au întors mașina după mine, prima intrebare a fost dacă i-am înjurat. S-a întâmplat la un kilometru de sediul Poliției. Unul dintre agenți bea cafeaua cu mine în fiecare dimineață, probabil este și ceva personal. Atunci nu mă mai cunoștea, a început cu abuzuri și să tragă de mine”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Florin Dan, șoferul implicat.

Bărbatul de 37 de ani este angajat al Complexului Energetic Oltenia și susține că nu a avut niciodată probleme cu legea. În imagini se observă că agenții nu au reușit să îl ducă în sediu și l-au tras de picioare până când unul a rămas cu încălțămintea în mână.

„Am prezentat documentele, mi-au verificat mașina, nu mi-au spus nimic de etilotest. Mi-au dat asigurarea și buletinul înapoi, mi-a oprit certificatul și permisul, nu mi-au spus pentru ce, decât să merg la post să stăm de vorbă. Dacă eu miroseam a alcool, cum spun ei, nu ar fi trebuit să mă mai lase pe mine să plec cu mașina de pe loc, asta e clar. Dar ei m-au pus să circul cu mașina, mi-au spus să întorc mașina după ei și să mă duc la Postul de Poliție. Eu clar nu am refuzat. Am parcat mașina în fața Poliției, după care am intrat în curte și a început circul. (…) Nu am consumat alcool și nu mi-au solicitat în niciun moment să suflu în etilotest”, a mai declarat șoferul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Postarea Andreei Bostanică care a strâns peste 1 milion de like-uri. Artista a primit numeroase...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni