Schimbare bruscă de vreme în weekend. Zonele unde temperaturile vor scădea și cu 20 de grade

Schimbare bruscă de vreme în weekend. Zonele unde temperaturile vor scădea și cu 20 de grade
Publicat: 16/03/2018, 08:33

În numai 48 de ore vom avea cu aproape 20 de grade mai puțin în termometre. În Capitală, prima zi de weekend, sâmbătă,va fi cea mai caldă din această săptămână, cu 19-20 de grade în jurul prânzului, pentru ca duminicaă după amiază temperatura să ajungă la 5-6 grade. Temperaturile vor coborî până la minus 4 grade luni dimineață, și la prânz va fi cel mult un grad Celsius. Astfel, ploile ce vor ajunge și în sudul țării duminică, se vor transforma spre seară în lapoviță și ninsoare.

Explicatia pentru această scădere bruscă este că masa de aer extrem de rece din zona Polului Nord, va coborî treptat și va cuprinde cea mai mare parte a Europei, inclusiv România. Spre mijlocul săptămânii viitoare acest val de aer arctic se va apropia chiar de țărmul nordic al Mării Mediterane

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea în țară, precum și în Capitală, va fi caldă în următoarele zile, cu temperaturi între 18 și 20 de grade Celsius, însă, de duminică se preconizează o răcire cu precipitații sub formă de ninsoare.

„Se preconizează o răcire care începe duminică și care continuă și la începutul săptămânii viitoare. Într-adevăr, inclusiv sâmbătă vor fi temperaturi foarte ridicate. Martie este o lună capricioasă, mai sunt intervale calde, reci. Vor fi și precipitații sub formă de ninsoare, dar nu mai devreme de duminică, unele care pot fi și în cursul zilei. Până sâmbătă nu vor fi probleme, iar în partea de sud a țării, ca și vineri, vor fi valori în jur de 18 grade Celsius și în Capitală maxima de sâmbătă va fi de 18-19 grade. În țară vor fi înspre 19 în mai multe zone din sud, chiar 20 de grade în sudul Dobrogei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al ANM.

Între 18 și 20 martie vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârșitul celei de a doua săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa între 3 și 7 grade, în medie, în prima săptămână, cu cele mai scăzute valori pe 15 martie, iar în intervalul 18 – 20 martie vor deveni ușor negative, pentru ca apoi să crească din nou, spre 3 grade pe 24, 25 martie, potrivit ANM.

În Crișana, regimul termic va marca o scădere, iar pe parcursul ultimelor zile ale intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa ușor sub normele perioadei, atingând pe 25 martie o medie regională de 12 grade la valorile maxime și de 2 grade la cele minime.

În Transilvania, la începutul săptămânii, se va resimți o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creștere treptată, spre aproximativ 10 grade ziua și 0 grade noaptea, pe data de 25 martie.

În Maramureș, între 18 și 20 martie vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. După această dată și până pe 25 martie, temperatura aerului va fi în creștere de la o zi la alta, dar se va menține ușor sub valorile climatologic normale, astfel încât, pe 25 martie, maximele diurne vor fi de aproximativ 10 grade, iar minimele nocturne vor atinge 1-2 grade, în medie.

În Moldova, prognoza ANM indică o răcire începând cu data de 17 martie, care va continua până pe data de 19 martie, când temperaturile nocturne vor fi negative. Ulterior, tendința vremii va fi una de încălzire treptată, astfel încât la sfârșitul intervalului de prognoză se va înregistra o medie a temperaturilor maxime comparabilă cu cea de la debutul intervalului, în timp ce valorile minime vor fi mai scăzute decât cele inițiale.

În Dobrogea, pe 18 martie vremea se va răci, iar temperatura aerului va scădea sub valorile normale climatologic pentru această perioadă. O nouă tendință de încălzire treptată se va resimți după data de 21-22 martie, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi comparabile cu cele de la debutul acestuia.

În Muntenia, între 18 și 21 martie, vremea se va răci, iar temperatura aerului va coborî sub valorile normale climatologic pentru această perioadă a anului, însă începând cu 22 martie va debuta un nou proces de încălzire, ce va determina, la finalul perioadei de prognoză (25 martie), valori termice de 14 grade ziua și 2-3 grade noaptea, în medie.

În Oltenia, între 18 și 20 martie vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă, însă între 21 și 25 martie temperatura aerului va crește ușor de la o zi la alta, urmând a se înregistra, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, valori medii diurne de 13…14 grade și nocturne de aproximativ 2 grade.

Conform ANM, la munte vremea se va răci ușor, iar pe 15 martie se vor înregistra medii termice de 2-3 grade ziua și -4 grade noaptea. În următoarele două zile temperaturile vor crește puțin, însă o nouă scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. Ulterior, temperaturile vor crește din nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...