SCLAVIE ÎN ROMÂNIA. Teroarea prin care au trecut 8 copii și 17 adulți sechestrați de trei bărbați VIDEO

SCLAVIE ÎN ROMÂNIA. Teroarea prin care au trecut 8 copii și 17 adulți sechestrați de trei bărbați VIDEO
Publicat: 02/11/2012, 13:55
Actualizat: 03/09/2019, 01:58

Trei bărbați au fost reținuți de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), după ce într-un sat din Covasna au fost găsiți opt minori și 17 adulți sechestrați și obligați să lucreze în agricultură câte 17 ore pe zi, ei fiind înfometați și terorizați.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane și trafic de minori”, informează, vineri, DIICOT.

Concret, în perioada august – septembrie 2012, inculpații Gheorghe Ghe. Niță (37 de ani), Cătălin Panaite (34 de ani) și Gheorghe I. Niță (54 de ani), din Bacău, au recrutat un număr de 25 de victime, dintre care opt minori cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, le-au transportat în comuna Zăbala, satul Peteni, județul Covasna și le-au exploatat prin obligarea la muncă în agricultură, arată sursa citată.

Membrii grupării le-au impus victimelor un regim de muncă necorespunzător și le-au obligat să lucreze până la 17 ore pe zi, fără a fi plătite

Victimele au fost în mod repetat supuse unor violențe fizice și psihice și cazate în condiții improprii, fără a li se asigura hrana și igiena corespunzătoare.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților și au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Copii și femei, exploatați și abuzați sexual de niște ciobani

Acțiunea procurorilor vine după ce, joi dimineață, polițiștii din Galați au făcut percheziții la mai multe stâne, saivane și grajduri, unde mai mulți ciobani au racolat peste 40 de persoane din familii sărace, printre care și copii, pe care le-au sechestrat și obligat să muncească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției Galați, Cristina Tatulici, citată de Mediafax, ciobanii au racolat, de la începutul anului 2010, circa 40 de persoane, bărbați, femei, dar și copii, din centrele de asistență socială sau din familii cu o situație materială precară, din județele Galați, Vaslui și Vrancea.

Victimele au fost obligate să locuiască în condiții insalubre, să muncească și li s-a interzis să plece. Potrivit poliției, femeile au fost abuzate sexual.

„Acestor persoane li se promiteau sume de bani pentru munca prestată, cazare și masă, dar în realitate erau exploatate. Victimele erau puse să îngrijească animale de la stâne, erau cazate în condiții insalubre și hrănite necorespunzător, fiindu-le interzis, totodată, să părăsească locurile respective. De asemenea, femeile erau obligate să întrețină relații sexuale cu membrii grupării”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Galați.

Printre victimele sechestrate și obligate să muncească se aflau și copii care provenau din familii cu o situație materială precară. „Părinții i-au lăsat să muncească în baza promisiunii că vor fi plătiți”, a declarat Bogdan Cojocaru, reprezentant al IPJ Galați, la Realitatea TV.

Un număr de 24 de persoane au fost audiate joi, dintre care 18 erau victime. Șase persoane au fost reținute în acest caz, urmând a fi prezentate la Judecătoria Galați, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

27 de milioane de sclavi la nivel mondial

În prezent, la nivel mondial sunt circa 27 de milioane de sclavi, în marea lor majoritate femei și copii, potrivit unui studiu recent citat de BBC. Un fapt îngrijorător este că numărul scalvilor este dublu față de acum trei – patru secole, când americanii făceau comerț cu sclavi din Africa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
România a ÎNVINS definitiv Ungaria. Maghiarii au recunoscut eșecul
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern