Scrisoare către Cioloș, a românului care a cerut CCR recunoașterea căsătoriilor între cei de același sex

Scrisoare către Cioloș, a românului care a cerut CCR recunoașterea căsătoriilor între cei de același sex
Publicat: 19/10/2016, 20:40
Actualizat: 26/03/2019, 00:00

Adrian Coman susține că a transmis această scrisoare după ce premierul Dacian Cioloș a lansat Platforma 100, în care precizează că susține „o Românie a tuturor românilor”.

„M-am bucurat sa citesc programul dumneavoastră politic, mai ales punctul 10 prin care vă angajați pentru o «Românie a tuturor românilor». Identificați câteva probleme pertinente pentru întreaga diasporă. «Cei mai mulți dintre românii plecați să muncească în străinătate fac asta pentru că și-au pierdut încrederea că acasă se poate mai bine.»Citesc aceste rânduri cu speranța că sub mandatul dumnevoastră România poate fi și a mea, un bărbat căsătorit legal cu un alt bărbat, la Bruxelles, un oraș in care am locuit și eu în timpul mandatului dvs. de Comisar european”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă premierului.

Românul îi cere premierului ca Guvernul să își schimbe punctul de vedere privind căsătoriile între persoanele de același sex, la următoarea ședință a Curții Constituționale.

„Dumneavoastră ați semnat un punct de vedere al Guvernului în care considerați că o căsnicie ca a mea – stabilă, împlinită, bazată pe respect reciproc, responsabilitate și dragoste necondiționată – este «contrară valorilor sociale si morale ce configureaza ordinea publica si bunele moravuri.» (pdv. Guvern Nr.5/438/2016). (…) Vreau să cred în mesajul dumneavoastră pozitiv și constructiv pentru o Românie a tuturor românilor. O Românie care poate fi și a mea, a soțului meu, a părinților și prietenilor mei. Pe 27 octombrie, când va avea loc o nouă audiere a cazului nostru la Curtea Constituțională, aveți ocazia să prezentați un nou punct de vedere al Guvernului. În continuare sper că o veți face. Știu ca sunteți un om onest, sincer și care vrea bine”, îi mai transmite Adrian Coman șefului Executivului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat în legătură cu propunerea Coaliței pentru Familie de revizuire a Constituției, că „este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative”, fiind adeptul toleranței și al deschiderii.

„Nu am ce să-i răspund. În chestiunea revizuirii Constituției încă nu este rândul meu să mă exprim. Însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred fiindcă eu provin dintr-o minoritate etnică și religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune și cu rele. Nu suntem toți la fel, nu toate gupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Sunt adeptul toleranței, al încrederii și deschiderii spre celălalt”, a spus președinte întrebat în legătură cu solicitarea președintelui Alianței Evanghelice din România de a-și exprima punctuld e vedere referitor la propunerea Coaliței.

La 20 iulie, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, în sensul în care aceasta respectă limitele revizurii, însă judectorii nu s-au pronunțat pe fondul problemei-definirea căsătoriei ca uniune între femeie și bărbat- nici asupra oportunității.

Decizia a fost luată în unanimitate și, drept consecință, inițiativa poate intra în dezbaterea Parlamentului, unde este însă nevoie de o majoritate calificată pentru a fi adoptată. În cazul în care ar fi aprobată de Parlament, propunerea trebuie să fie suspusă și unui referendum național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte