SCRISOAREA polițistei din Olt care și-a înjunghiat șeful: „M-a bătut, m-a violat, am trecut printr-un calvar”

SCRISOAREA polițistei din Olt care și-a înjunghiat șeful: „M-a bătut, m-a violat, am trecut printr-un calvar
Publicat: 29/12/2012, 14:35
Actualizat: 25/03/2019, 18:52

Polițista Melania Renghea, 27 de ani, și-a înjunghiat fostul șef în Ajunul Crăciunului. Femeia susține că bărbatul, comisarul Gheorghe Barbu, i-ar fi făcut viața un calvar: a violat-o, a bătut-o și chiar a obligat-o să se culce și cu alți colegi. Însărcinată în cinci luni, femeia a hotărât să se răzbune.

Polițista din Balș care l-a înjunghiat în abdomen pe fostul său șef după ce ar fi violat-o spune, într-o scrisoare, că acesta a oferit-o drept favor sexual unui procuror și altor trei polițiști și adaugă că nu crede că aceasta este la prima faptă de acest gen, făcând apel la eventuale victime să o ajute.

În scrisoarea pe care polițista i-a dictat-o soțului său de pe patul de spital, dată, vineri, publicității, femeia spune că fostul său superior, Gheorghe Barbu, este din categoria oamenilor pe care nu ai vrea să îi cunoști niciodată în viață, transmite Pro Tv.

„Am întâlnit o persoană pe nume Barbu Gheorghe care face parte din acea categorie de oameni pe care nu ai vrea să îi cunoști niciodată în viață (…) Acest Gheorghe Barbu s-a folosit de toate avantajele pe care funcția pe care o ocupă i le oferea și a început să mă trateze exact ca pe fiecare femeie pe care a întâlnit-o, și anume ca pe un obiect”, se arată în scrisoare.

Potrivit Pro Tv, și în plângerea depusă la Parchetul din Craiova, tânăra îl acuza pe comisarul șef că a bătut-o, violat-o și, mai mult decât atât, a oferit-o drept favor sexual unui procuror și altor trei colegi din Poliție.

Totodată, femeia susține că Gheorghe Barbu ar fi șantajat-o că dacă nu se supune va fi trecută pe lista celor care urmează să fie disponibilizați.

„Prin acest calvar am trecut eu și sper din tot sufletul să nu mai existe nimeni care să pățească ce am pățit eu”, spune polițista din Balș în scrisoare.

Melania Renghea mărturisește că după ce a absolvit Academia de Poliție s-a angajat ca agent și că imediat s-a lovit de lumea dură a bărbaților.

Prin ce trece o femeie în poliție

„Unii dintre polițiști încercau într-un fel să se răzbune prin toate mijloacele pe noi, femeile, care vrem să ajungem polițiste, spunînd că femeile nu au ce căuta în acest sistem închis ca o carapace”, afirmă ea.

Polițista mai spune în scrisoare că, după părerea ei, comisarul Barbu nu este la prima faptă de acest fel.

„Nu cred că acest individ este la prima faptă de acest fel. Din acest motiv, fac apel deschis la toate femeile care au intrat în contact cu acest Barbu Gheorghe și care au pățit ce am pățit eu. Eu am început un război însă ca să pot câștiga am nevoie de femei puternice lângă mine chiar dacă în momentele când Barbu le șantaja, le amenința sau le viola se considerau slabe sau femei de nimic”, se mai arată în scrisoarea polițistei.

Polițista, însărcinată în cinci luni, și fostul său superior au ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce femeia, care susține că polițistul ar fi violat-o în trecut, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen, Consiliul de Disciplină al IPJ Olt urmând să ancheteze cazul.

Comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Secției de Poliție Balș, a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen și la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secției Balș, comuna Bobicești, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat și obținut mutarea la Secția de Poliție din localitatea olteană Brâncoveni.

Din primele date a reieșit că, miercuri după-amiază, femeia a mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său șef și, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său și, în urma discuției cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuțit, de mai multe ori în zona abdominală.

Ce spune soțul polițistei

Soțul polițistei, care este însărcinată, a susținut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme șeful polițistei.

Soțul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie și că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie 2012, la DIICOT Craiova.

„Nevastă-mea mi-a zis că se duce până la farmacie. Nu știu cum s-au întâlnit, dar i-a zis să nu o mai șantajeze să renunțe la acuzații. Am înțeles că ai încercat din nou să o violeze astăzi (n.r. – miercuri după-amiază), i-a smuls geaca de pe ea, care acum e probă, și am aflat că l-ar fi înjunghiat cumva, dar nu știu cu ce”, a declarat Relu Renghea, soțul femeii.

Ancheta, în desfășurare

Poliția nu confirmă însă spusele bărbatului, dar susține că va ancheta cazul nu doar din perspectiva atacului femeii.

„Nu se cunosc circumstanțele. S-a declanșat cercetarea prealabilă și a fost sesizat și Consiliul de Disciplină, care va ancheta cazul. Ambii au fost duși la spitalul din Slatina, pentru îngrijiri medicale. Bărbatul va fi tratat pentru plăgile tăiate, iar femeii i se va acorda consultație de specialitate, pentru că este însărcinată în luna a cincea. După ce se vor stabiliza, vor fi audiați”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

„Este vorba despre un polițist cu multiple plăgi înjunghiate în zona abdomenului inferior. Nu prezintă risc vital, însă va mai rămâne sub supravegherea medicilor. Deocamdată, este pe Unitatea de Primiri Urgențe, urmând să se stabilească pe ce secție va fi mutat”, declara Florin Iordache, managerul Spitalului de Urgență din Slatina.

Polițistul Barbu – găsit în urma unei razii băut la volan

Polițistul Gheorghe Barbu a mai intrat în atenția presei în luna martie a anului 2010, când a fost filmat în timp ce consuma băuturi alcoolice, după care ar fi plecat la volanul unei mașini. Barbu a fost oprit atunci de un coleg polițist care se afla într-o razie, însă Barbu a fugit pe câmp. El a fost cercetat de către colegii săi pentru sustragerea de la recoltarea de probe bilogice, însă nu a fost sancționat, ci, din contră, la scurt timp ar fi fost promovat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?