Se reia vaccinarea împotriva hepatitei B

Se reia vaccinarea împotriva hepatitei B
Publicat: 02/09/2014, 16:38
Actualizat: 01/02/2019, 14:58

Ministerul Sănătății (MS) informează că direcțiile de sănătate publică au fost înștiințate să se prezinte în regim de urgență la sediul companiei Unifarm pentru ridicarea dozelor de vaccin.

„Recuperarea copiilor nevaccinați se va realiza sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, prin cabinetele medicilor de familie și maternități. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, cât și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului”, se arată în comunicatul transmis agenției MEDIAFAX.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B și se administrează la nou-născuți în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul național de imunizare al MS și este gratuit.

Ministerul Sănătății a demarat procedurile de achiziție centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an.

„Dificultățile legate de procesul de achiziționare se datorează lipsei de pe piață a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri și care nu au disponibile în acest moment cantitățile necesare la nivel global”, precizează MS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase