Sebastian Burduja, replică pentru Clotilde Armand: „Astăzi este intr-adevăr o zi tristă la Sectorul 1”

Sebastian Burduja, replică pentru Clotilde Armand: „Astăzi este intr-adevăr o zi tristă la Sectorul 1”
Sebastian Burduja, replică pentru Clotilde Armaand: „Astăzi este intr-adevăr o zi tristă la Sectorul 1”
Publicat: 28/01/2021, 22:38
Actualizat: 06/04/2021, 15:07

Liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja a oferit o replică la mesajul primarului Sectorului 1, Clotilde Aramand, care a scris astăzi pe Facebook că PNL și-a bătut joc de proiectele care ar fi ajutat la dezvoltarea comunității.

Explicațiile lui Sebastian Burduja

Sebastian Burduja a venit cu o replică la textul postat astăzi pe Facebook de primarul Sectorului 1, Clotilde Aramand, care a acuzat PNL că și-a bătut joc de proiectele care ar fi făcut comunitatea mai prosperă.

Potrivit lui Burduja, „parteneriatul între două grupuri politice, alese de către cetățeni ăn mod legitim, liber și democratic, ar trebui să însemne transparență, colaborare, încredere reciprocă și spirit de echipă în interesul cetățenilor”.

„Astăzi este intr-adevăr o zi tristă la sectorul 1 și pentru cetățenii sectorului 1. Ședința maraton de la Primaria Sectorului 1 a expus câteva lucruri și suntem datori sa vi le explicam. Pentru ca acest caz este simbolic pentru ceea ce se poate întâmpla și in alte părți ale țării.
Avem la sectorul 1, slava Domnului, un primar nou, care nu este de la PSD. Este din partea USR, și asta pentru ca PNL, in interesul cetățenilor, a susținut o candidatura comuna și un parteneriat pentru comunitate, care ar trebui sa dea acestui sector vital șansa sa se dezvolte la adevăratul lui potențial. Asta înseamnă curățenie, civilizatie, respect pentru cetățeni și contribuabili.
Parteneriatul între doua grupuri politice, alese de către cetățeni in mod legitim, liber și democratic, ar trebui sa însemne transparenta, colaborare, încredere reciproca și spirit de echipa in interesul cetățenilor. Echipa liberală a dăruit toate acestea cu toată inima, primind in schimb – mai întâi intr-un cadru privat, astăzi intr-un mod cât se poate public – aluzii, acuzații și jigniri.
Nu vom intra în detalii, pentru ca, in ceea ce ne privește, am pus și vom pune mereu deasupra orgoliilor personale interesul oamenilor din sectorul 1. Aceștia s-au saturat de scandal si de vorbe goale. Vor fapte.
“Păcatul” nostru este, iată, ca nu suntem de acord cu toate propunerile venite – adesea pe ultima suta de metri – de la cei pe care ii considerăm parteneri – nu “șefi”. Nu putem negocia principii. Nimeni nu deține adevarul absolut; cel puțin nu intr-o democrație. Și nu (mai) suntem intr-o dictatura – slava Cerului! Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor.
Stimați colegi de guvernare locală, Partidul Național Liberal a demonstrat ca știe sa facă echipa, in campanie, la alegeri și după alegeri. Este de bun simt sa ne respectam reciproc, sa dialogam pentru a găsi cele mai bune soluții și sa ii reprezentam cu cinste pe cei care ne-au dat votul și încrederea.
Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi. Timpul trece. Faptele rămân.” – spune Sebastian Burduja

Textul postat de Clotilde Armand:

„Este o zi destul de tristă pentru comunitatea locală din sectorul 1. Pare că unii consilieri locali au rămas cu sindromul ”Chiliman” și nu pricep că politica se face în folosul comunității, pentru oameni, nu pentru interese de partid.
Primăria nu este un tort din care unii se hrănesc și alții muncesc să-l orneze. De când am intrat în primărie am ales să lupt cu ceea ce deranjează pe fiecare român onest: corupția. Și am început cu reorganizarea și restructurările. Tocmai pentru a elimina vechile obiceiuri birocratice. De când am venit în primărie lucrez alături de o mână de oameni pentru a moderniza Sectorul 1 și pentru servicii publice de calitate.
M-am luptat cu mafia gunoaielor și cu mafia imobiliară. Am demis funcționari corupți și am sesizat parchetul acolo unde a fost cazul. În 3 luni am făcut asta. Și credeți-mă că sunt doar câțiva oameni care ajung primii și pleacă ultimii din Primărie, oameni care muncesc sâmbăta și duminica și își sacrifică tot confortul lor pentru binele public.
Astăzi, grupul PNL și-a bătut joc de fiecare proiect care ar fi făcut comunitatea mai prosperă: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliția Locală prin care eliminam corupția endemică de acolo, reorganizarea Administrației Domeniului Public și proiectul burselor pentru elevi. Știți de ce au făcut asta? Am să vă spun. Pentru că ei doresc ca Administrația Domeniului Public să le revină și să nu intre în primărie, să fie instituție de sine stătătoare. Să nu reorganizăm. Să plantăm din nou garduri de milioane de Euro și nu copaci.
Le spun doar să lase aceste orgolii la o parte, să lase înțelegerile cu PSD la o parte și să fie partenerii onești ai cetățenilor care i-au votat. Să vină la muncă și să-și îndeplinească atribuțiile. Este regretabil și total iresponsabil acest mod de a face politică pentru partid și nu pentru comunitate. Este rușinos pentru că un asemenea partid are în rândurile lui unii fripturiști de ocazie și nu niște lideri adevărați.
USL trăiește la sectorul 1.” – a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA