Secretara de stat Ștefania Duminică și-a copiat masteratul

Secretara de stat Ștefania Duminică și-a copiat masteratul
Publicat: 12/09/2015, 13:46
Actualizat: 20/07/2016, 07:25

Conducerea Universității din București a solicitat Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să retragă titlul de master al Ștefaniei Duminică.

„În urma expertizei efectuate de către Comisia de Etică a Universității din București, care constată fără niciun dubiu plagiatul în cazul doamnei Ștefania Vasilica (Duminică) Voicu, conducerea Universității din București solicită Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să retragă doamnei Ștefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertație”, se arată în comunicatul universității semnat de rectorul Mircea Dumitru.

Ștefania Duminică a fost acuzată de plagiat pe 5 februarie. De atunci, secretarul de stat nu a luat nicio poziție publică cu privire la acest lucru.

Comisia de Etică a Universității din București s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertație a Ștefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situații în mass-media.

„Comisia a declanșat analiza cazului conform regulamentelor în vigoare, respectiv Regulamentul de funcționare a Comisiei de Etică a Universității din București, Codul de Etică și Carta Universității din București”, arată instituția, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Universității din București au anunțat, în 5 februarie, că au fost demarate procedurile interne de analiză a lucrării de masterat a Ștefaniei Duminică, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar.

„Ca urmare a semnalării în mass-media a suspiciunii de plagiat în privința lucrării de disertație a doamnei Ștefania Duminică, Universitatea din București a demarat procedurile interne de analiză a acestui caz”, se arată într-un comunicat de presă.

Secretarul de stat Ștefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat din 2012 după o lucrare din 2008, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune a postului de televiziune B1. Ștefania Duminică este secretar de stat în Ministerul Educației, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universității din București și profesor de limba și literatura română în învățământul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, și-a luat licența la Facultatea de Litere a UB și a făcut un master în management educațional la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UB, fiind doctorand în cadrul aceleiași universități, în domeniul Științele educației.

Ce spune Remus Pricopie

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat joi că a avut mai multe discuții cu secretarul de stat Ștefania Duminică și a înțeles că aceasta se va retrage, precizând că demisia este un act personal, iar o eventuală demitere nu ține de el, ci de Guvern.

Remus Pricopie a spus că, după ce a aflat că secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Ștefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să aibă o discuție cu aceasta.

„Mi-a cerut un răgaz de câteva zile ca să înțeleagă despre ce este vorba, pentru că era vorba despre un lucru care s-a întâmplat cu mai mulți ani în urmă”, a declarat Remus Pricopie, precizând că aceasta a solicitat și câteva zile de concediu.

Pricopie a mai spus că a avut mai multe discuții cu secretarul de stat Ștefania Duminică, după ce aceasta a revenit din concediu, și a înțeles că ar urma să se retragă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii