Secție de cardiologie intervențională inaugurată la Spitalul Județean Arad; investiția – 1 mil. euro

Secție de cardiologie intervențională inaugurată la Spitalul Județean Arad; investiția - 1 mil. euro
O secție de cardiologie intervențională a fost inaugurată, miercuri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, după o investiție privată de un milion de euro, realizată în urma unui parteneriat încheiat de autoritățile locale cu investitorii, tratamentul urgențelor urmând să fie gratuit.
Publicat: 11/12/2013, 16:05
Actualizat: 06/02/2016, 08:19

O secție de cardiologie intervențională a fost inaugurată, miercuri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, după o investiție privată de un milion de euro, realizată în urma unui parteneriat încheiat de autoritățile locale cu investitorii, tratamentul urgențelor urmând să fie gratuit.

Parteneriatul public-privat a fost încheiat în 2012 între Consiliulul Județean (CJ) Arad, SCJU Arad și compania medicală Cardiolife, pentru realizarea din fonduri private a unei secții de cardiologie intervențională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, a declarat că s-a apelat la acest tip de colaborare pentru că nu existau fonduri publice pentru modernizarea spitalului și pentru asigurarea condițiilor pentru realizarea de operații pe cord, pacienții fiind nevoiți să apeleze la alte clinici din țară sau din Ungaria.

„Din acest moment, Aradul intră pe harta județelor care oferă aceste servicii de calitate și necesare. Pacienții nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte centre medicale specializate sau în Ungaria, la Szeged și Debrecen, având la dispoziție o secție de cardiologie dotată la cele mai înalte standarde”, a declarat Ioțcu.

Investiția în noua secție privată se ridică la un milion de euro, iar aici vor lucra trei medici cardiologi intervenționiști, trei asistente, o infirmieră și o secretară.

„Am avut ocazia ca la Arad să instalăm ultima generație de angiograf, primul de acest fel instalat în România și, după știința mea, nu sunt prea multe nici în Europa. Aparatul ne permite să realizăm intervențiile cardiace și periferice prin vizualizarea teritoriului pe care operăm cu o imagine extrem de bună și o marjă de siguranță foarte mare, cu doză minimă de radiație”, a declarat medicul primar cardiolog Cristian Dină.

Intervențiile pentru pacienții cu urgențe cardio-vasculare vor fi gratuite, un protocol în acest sens urmând să fie semnat între Cardiolife, CJ și spital. Celelalte intervenții pe cord, care nu reprezintă urgențe, vor fi făcute contra cost, reprezentanții Cardiolife afirmând că prețurile practicate sunt cele mai mici din sistemul medical privat din România.

Președintele CJ a spus că fondurile pentru urgențe vor fi asigurate de spital și a criticat existența unor „norme care îngrădesc posibilitatea obținerii finanțărilor de la stat”.

„Corect ar fi ca fondurile guvernamentale să urmărească pacientul și să nu fie direcționate doar către centrele de cardiologie tradiționale, cum se întâmplă acum”, a spus Ioțcu.

Reprezentanții CJ Arad au mai declarat că prin înființarea acestei secții private s-a urmărit lărgirea ofertei de servicii medicale, scopul fiind păstrarea unui grad ridicat de clasificare pentru spital.

Până în prezent, în spitalul arădean exista o secție de cardiologie doar pentru diagnosticare și tratamente, fără a se efectua intervenții pe cord. Această secție își va continua activitatea, saloanele pentru cei internați fiind modernizate în urma unei investiții de 800.000 de lei, provenită din fondurile CJ Arad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Povestea tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii