Șefa de promoție de la un liceu din Bihor, eliminată de la bacalaureat, caută înțelegere la președintele Klaus Iohannis. REACȚIA ministrului Educației

Șefa de promoție de la un liceu din Bihor, eliminată de la bacalaureat, caută înțelegere la președintele Klaus Iohannis. REACȚIA ministrului Educației
Publicat: 11/07/2015, 14:16

„Situația de la matematică nu o înțeleg, pur și simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare și-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenția, la final am predat lucrarea. Nu știu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care își dă examenul de Bacalaureat. Vroiam să merg la Timișoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani”, a mai spus eleva, citată de Adevărul.

Ministrul Educației spune însă că eliminarea fetei este justificată. „Am fost impresionat de acest caz. Am cerut corpului de control reanalizarea situației și am constatat că nu a fost un simplu accident. Fata a colaborat cu colegii din spate, din față, din lateral, ceea ce nu e permis. Din păcate, da, este justificata eliminarea fetei, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Eleva susține însă că elevilor eliminați nu li s-a dat nicio explicație și nu știu care este motivul pentru care au fost eliminați.

Am văzut că suntem eliminați dar nu știm de ce, nu ni s-au dat explicații, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video”, a afirmat șefa de promoție.

„Ce vină are Alexandra că a fost pusă strategic în bancă de către profesorii supraveghetori. A fost așezată în mijloc pentru ca restul elevilor să poată copia după ea. Fata și-a făcut lucrarea, și-a făcut ciorne, dar nu a comunicat nimic cu nimeni, nu a dat subiectele rezolvate celorlați. A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă. Era treaba ei să își supravegheze timp de trei ore ciornele și colegii?”, se întreabă tatăl elevei, Voicu Burtă, care dorește ca înregistrările de la examen să fie reanalizate și să fie sancționați doar cei care au copiat.

Părinții elevilor eliminați de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei au trimis joi, 9 iulie 2015, un memoriu la Ministerul Educației, la Guvern și chiar și la Președintele României, Klaus Iohannis. Aceștia cer să se facă dreptate pentru copii și să le fie puse la dispoziție înregistrările video pentru a putea vedea cine a copiat și cine nu, dar și reluarea examenului. Totodată, părinții sunt deciși să-și caute dreptatea și în instanță, așa că depus o plângere pentru abuz împotriva Inspectorului general Nicolae Avram și împotriva Comisiei de examen. În urma examenului de Bacalaureat 2015, la Ștei au fost eliminați 108 elevi, printre aceștia numărându-se și toată clasa a XII-a A, cea din care face parte și Alexandra Burtă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna