Șefa Departamentului de Resurse Umane al SJU Târgu Jiu, reținută în dosarul angajărilor prin mită

Șefa Departamentului de Resurse Umane al SJU Târgu Jiu, reținută în dosarul angajărilor prin mită
Publicat: 31/01/2013, 14:44
Actualizat: 03/02/2019, 18:11

Potrivit unor surse judiciare, șefa Departamentului de Resurse Umane al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Nadia Olariu, audiată, joi dimineață, la sediul Parchetului Tribunalului Gorj, ar fi acuzată de luare de mită în dosarul privind angajările în unitatea spitalicească, din toamna anului 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cazul celorlalte două persoane implicate în acest dosar, reținute în cursul zilei de miercuri, procurorii nu le-au mai prezentat instanței pentru arestare preventivă, după ce acestea și-au recunoscut faptele în fața procurorilor, în cazul lor fiind luată măsura interdicției de părăsire a țării pentru 29 de zile, afirmă anchetatorii.

Nadia Olariu, care a fost socasă din sediul Parchetului Tribunalului Gorj cu cătușe la mâini, va fi dusă în arestul IPJ Gorj.

La ora transmiterii acestei știri, în sediul Parchetului Tribunalului Gorj se află, pentru audieri în același dosar, fostul director al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu Vasile Stănculete, înlocuit din funcție în urmă cu o săptămână, cu un manager privat, după ce a fost luată decizia ca managamentul spitalului să fie realizat în sistem privat.

Miercuri, în urma audierilor la Parchetul Tribunalului Gorj, în dosarul care vizează angajările făcute de unitatea sanitară în toamna anului trecut, au fost reținute Daniela Samoilă, șefa Secției Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul spitalului, acuzată de trafic de influență și luare de mită, și infirmiera Mariana Văcăroiu, acuzată de dare de mită și de mărturie mincinoasă. Potrivit anchetatorilor, Văcăroiu ar fi dat 10.000 de lei.

Potrivit procurorilor, Daniela Samoilă este acuzată că ar fi intermediat sume de bani sau bunuri primite de la candidați către membrii comisiilor de examinare.

„A pretins și primit sume de bani și alte foloase pentru a favoriza ocuparea unor posturi de infirmieră și îngrijitor la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și a primit bani și foloase materiale pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari din cadrul aceleiași unități, în vederea favorizării unor candidați la concursurile de ocupare a unor posturi”, se menționa într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Șefa Secției Anestezie și Terapie Intensivă a fost audiată, miercuri, de către procurorul de caz doar câteva minute, ea fiind ulterior scoasă din sediul Parchetului cu cătușe la mâini și urcată într-o mașină a Poliției, fiind dusă în arestul IPJ Gorj.

Avocatul asistentei, Florin Homescu, șef al Baroului Gorj, a precizat corespondentului MEDIAFAX că nu cunoaște nici el în ce constau faptele de care este acuzată clienta sa, el menționând că femeia s-a prelevat de dreptul de a nu spune nimic în fața anchetatorilor.

„Multe elemente nu pot să vă ofer pentru că dumneaei a uzat de dreptul la tăcere. Este acuzată de luare de mită și trafic de influență, dar atâta timp cât nu a făcut nicio declarație mai multe nu cunosc nici eu. S-ar reține că ar fi primit o sumă de bani pentru a exercita influență la comisie”, a menționat avocatul.

Infirmiera Mariana Văcăroiu, reținută și ea miercuri, după audierile de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, este acuzată de dare de mită, dar și de mărturie mincinoasă.

Cele două femei au fost reținute după ce, marți, procurorul de caz și polițiști din cadrul IPJ Gorj au descins la sediul administrativ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, percheziționând timp de mai multe ore documentele existente în Biroul Resurse Umane.

Documentele respective au legătură cu examenele de angajare în toamna anului trecut, noi audieri în această anchetă fiind programate pentru joi, când la Parchet ar urma să fie prezenți și medici care au fost membri în comisiile de angajare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...