Șeful CRPC Brașov, chemat la CNCD pentru hărțuirea unor comercianți maghiari

Șeful CRPC Brașov, chemat la CNCD pentru hărțuirea unor comercianți maghiari
Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu, a fost chemat la CNCD, unde urmează să dea declarații legate de controale pe care le-ar fi făcut împotriva comercianților maghiari la un târg, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 30/04/2013, 18:27
Actualizat: 30/03/2019, 18:06

Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu, a fost chemat la CNCD, unde urmează să dea declarații legate de controale pe care le-ar fi făcut împotriva comercianților maghiari la un târg, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu, a declarat, marți, într-o conferință de presă la Miercurea Ciuc, că a fost chemat la CNCD în calitate de reclamat, pentru a da explicații cu privire la faptul că ar fi făcut controale cu caracter discriminatoriu și că ar fi „hărțuit” comercianți maghiari la Târgul Produselor Tradiționale, care a avut loc în februarie.

„CNCD s-a autosesizat în urma articolelor apărute în presă și mă cercetează sub acuzarea că am desfășurat acțiuni de natură etnică și controalele pe care eu le-am efectuat au fost îndreptate împotriva maghiarilor. Am tot respectul și mă voi conforma, voi răspunde tuturor solicitărilor CNCD și am convingerea că vor înțelege și-i voi convinge că nici pe departe nu a fost așa”, a declarat comisarul șef Sorin Susanu.

Acesta urmează să se prezinte la CNCD în 7 mai.

Sorin Susanu a afirmat că au existat mai multe sesizări în ceea ce-l privește și vrea să creadă că acestea au ca scop „intimidarea”.

„Vreau să cred că aceste foarte multe sesizări, solicitări la instituții ale statului nu au scopul de intimidare, pentru că nu va avea niciun efect o astfel de gândire și noi, ca instituție de control, ne vom desfășura activitatea în temeiul legii”, a spus Sorin Susanu.

În martie, Consiliul Județean (CJ) Harghita a fost amendat de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Brașov cu 10.000 de lei, întrucât nu avea autorizație pentru Târgul Produselor Tradiționale, pe care îl organizează lunar.

„Am sancționat contravențional CJ Harghita cu suma de 10.000 de lei pentru că nu a putut prezenta vreun act de legalitate a desfășurării Târgului de Produse Tradiționale, respectiv nu a avut autorizație de funcționare. Mai grav, răspunsul Primăriei Miercurea Ciuc a fost că nu le trebuie autorizație de funcționare, pentru că târgul se desfășoară pe un teren în proprietatea CJ, un răspuns în totalitate incorect deoarece este în incidența legilor în vigoare”, declara atunci Sorin Susanu.

Alte nereguli descoperite de comisarii CRPC Brașov la Târgul Produselor Tradiționale din Miercurea Ciuc din 16 februarie se refereau la etichete inscripționate doar în limba maghiară, lipsa cântarului consumatorului, sticle refolosite pentru sucurile naturale.

În schimb, vicepreședintele CJ Harghita Birtalan Jozsef declara că nu i se pare „corect” să fie aplicată această sancțiune, bazată pe reglementări legislative „ambigue”.

Vicepreședintele CJ Harghita se declara nemulțumit de maniera de desfășurare a controlului la târgul produselor tradiționale din februarie și de tonul „nedemn pentru un funcționar public de un asemenea rang” al comisarului șef Susanu, afirmând că va contesta amenda dată de CRPC Brașov în instanță.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului