Șeful Poliției Balș, audiat la Parchet în cazul polițistei Melania Renghea

Șeful Poliției Balș, audiat la Parchet în cazul polițistei Melania Renghea
Șeful Poliției Balș, Ion Șotea, a ajuns, luni, la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde ar urma să fie audiat, alături de alți patru ofițeri, în cazul polițistei Melania Renghea, care și-a acuzat fostul șef că ar fi violat-o și că ar fi constrâns-o să întrețină relații sexuale și cu alți polițiști.
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 20/02/2019, 21:14

Șeful Poliției Balș, Ion Șotea, a ajuns, luni, la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde ar urma să fie audiat, alături de alți patru ofițeri, în cazul polițistei Melania Renghea, care și-a acuzat fostul șef că ar fi violat-o și că ar fi constrâns-o să întrețină relații sexuale și cu alți polițiști.

Cinci ofițeri din Poliția Olt au fost citați să se prezinte la audieri, luni, la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde vor fi audiați în calitate de făptuitori în cazul polițistei Melania Renghea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Între aceștia se numără șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și fostul șef al Poliției Olt Ion Voicu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Craiova, Tena Tulitu, comisarul Ion Voicu, fostul șef al Poliției Olt, nu a putut fi contactat de procurori pentru a fi chemat la audieri.

Până la ora transmiterii acestei știri, ajunsese la Parchet doar șeful Poliției Balș, Ion Șotea. El le-a spus jurnaliștilor că nu are emoții pentru că este nevinovat.

Numele celor cinci ofițeri chemați la audieri la Parchetul Curții de Apel Craiova apar în plângerea penală pe care Melania Renghea a depus-o, pentru viol și șantaj, împotriva comisarului Gheorghe Barbu. În această plângere sunt menționate numele șefului Poliției Balș, Ion Șotea, al fostului șef al Inspectoratului de Poliție Olt Ion Voicu și al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la care Barbu ar fi dus-o pe polițistă pentru a întreține relații sexuale cu ei.

În 26 decembrie, polițista Melania Renghea de la Poliția Balș și fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susține că polițistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secției de Poliție Balș a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen și la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secției Balș, comuna Bobicești, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat și obținut mutarea la Secția de Poliție din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său șef și, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său și, în urma discuției cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuțit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soțul polițistei, care este însărcinată, a susținut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme șeful polițistei.

Soțul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie și că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Șeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cuprinsul plângerii depuse de polițistă sunt menționate nume de la vârful Poliției Olt.

Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol și șantaj, sunt menționate numele șefului Poliției Balș, Ion Șotea, al șefului Inspectoratului de Poliție Olt, Ion Voicu și al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la care Barbu ar fi dus-o pe polițistă pentru a întreține relații sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT și-a declinat competența către Parchetul Curții de Apel Craiova.

După acest caz au ieșit la iveală mai multe probleme la Poliția Județeană Olt, unde conducerea MAI declanșase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.

În cadrul anchetei declanșate la Poliția Olt și în urma scandalului sexual în care polițista Melania Renghea l-a acuzat pe fostul ei șef că a violat-o și chiar a plasat-o mai multor polițiști, șeful Poliției Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplină a MAI, unde ar fi urmat să fie audiat marțea trecută, când a anunțat că nu va veni pentru că a intrat în concediu medical.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, spunea că șeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliție după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliție există „atâta golănie”.

„Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar șef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în fața secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că și-a luat concediu medical încă două săptămâni”, afirma ministrul.

Unul dintre adjuncții șefului IPJ Olt, comisarul șef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte și el la Poliția Română, a anunțat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical. Totodată, celălalt adjunct al șefului IPJ Olt, comisarul șef Emilian Mladin, și-a depus raportul de pensionare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât