Șeful Poștei Române a semnat salarii compensatorii de 60.000 de euro pentru un fost director, ministrul Răzvan Cotovelea spune „lucrează „la demiterea lui

Șeful Poștei Române a semnat salarii compensatorii de 60.000 de euro pentru un fost director, ministrul Răzvan Cotovelea spune lucrează la demiterea lui
Publicat: 20/05/2014, 12:18
Actualizat: 05/02/2019, 04:24

„Nu ni se pare corect ca Poșta să suporte aceste clauze … Exista, pentru că acum nu mai există, o clauză în cazul contractului unui director executiv care, indiferent ce făcea, în momentul în care contractul individual de muncă se încheia, chiar dacă fura, pleca acasă cu 20 de indemnizații, situație pe care noi o considerăm inacceptabilă … Aceste contracte au fost semnate de actualul director general al Poștei Române, Ion Smeeianu. Se lucrează la asta (demiterea lui Smeeianu- n.r.) Da, bineînțeles, există posibilitatea ca Smeeianu să fie inlăturat de la conducerea companiei”, a declarat marți ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea.

Ministerul pentru Societatea informațională (MSI) a anunțat, luni, că întreaga echipă de management a Poștei Române a renunțat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de muncă referitoare la plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activității.

La finele săptămânii trecute, MSI a solicitat Corpului de Control al premierului să verifice baza legală prin care fostul director juridic al Poștei Române Rosita Mădălina Alexe va primi 30 de salarii compensatorii, reprezentând aproximativ 60.000 de euro.

MSI deține 75% din acțiunile Poștei Române.d

„Ministerul s-a autosesizat întrucât au existat suspiciuni legate de modul în care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management în cadrul Poștei Române, odată cu încheierea în data de 15 mai 2014 a relațiilor contractuale dintre CNPR și Rosita Mădălina Alexe, director executiv juridic la Poșta Română. Prevederile contractelor individuale de muncă sunt confidențiale și reprezintă acordul de voință al părților, conform prevederilor legale, însă vă pot spune că este vorba de o sumă cu a cărei acordare nu suntem de acord. Am cerut comunicarea acestei poziții Consiliului de Administrație al companiei”, a declarat vineri pentru MEDIAFAX ministrul Răzvan Cotovelea.

Potrivit datelor transmise de Poșta Română, Rosita Mădălina Alexe a fost cooptată în echipa de management a Poștei Române din anul 2012.

„Rosita Mădălina Alexe conducea direcția executivă juridic, control și resurse umane din anul 2013. Relațiile contractuale între CNPR și Rosita Mădălina Alexe au încetat, prin acordul părților, începând cu data de 15 mai 2014. Prevederile contractelor individuale de munca sunt confidențiale și reprezintă acordul de voință al părților”, a declarat vineri pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poștei Române, Dan Dumitrescu.

Datele din declarația de avere arată că Alexe a câștigat în 2013, în calitate de șef al Departamentului Juridic al operatorului poștal, suma de 106.662 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de circa 8.900 lei.

Surse din cadrul Poștei Române au declarat vineri pentru MEDIAFAX că directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a semnat, miercuri, o decizie de încetare a contractului individual de muncă cu Rosita Mădălina Alexe, fostul director juridic al operatorului poștal urmând să încaseze, conform clauzelor din contract, o sumă reprezentând 30 de salarii compensatorii.

Astfel, Alexe ar urma să încaseze aproximativ 267.000 lei (60.000 de euro).

„Din informațiile pe care le dețin, fosta directoare juridică a încasat banii reprezentând salariile compensatorii, dar am solicitat prezentarea dovezii plății în următoarea ședință a acționarilor (…) Ne pregătim să atacăm în instanță decizia prin care s-a dispus încasarea salariilor compensatorii de către fosta directoare … Opinia juriștilor este că doamna director care a plecat trebuia demisă, și nu trebuia încheiat contractul individual de muncă cu acordul părților. Acest contract avea această clauză, de care nimeni nu știa. Aceste contracte s-au încheiat între directorul general și fiecare director executiv. Smeeianu știa, pentru că a semnat. Din acest motiv suntem foarte tensionați cu toții, pentru modul în care Smeeianu a condus această companie în ultimii doi ani”, a afirmat marți Cotovelea.

Smeeianu a preluat conducerea Poștei Române în mai 2012.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poșta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o rețea teritorială de 5.687 de unități și 27.305 de angajați.

Compania avea la sfârșitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creștere cu 2,9% față de 2011, potrivit datelor din bilanțul Poștei.

În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron