Șeful suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, mai petrece încă 30 de zile în arest

Redactor:
Corespondenti
Șeful suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, mai petrece încă 30 de zile în arest
Tribunalul Cluj a prelungit, miercuri, cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă al președintelui suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și pe cele ale oamenilor de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

Potrivit avocatei lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, Tribunalul Cluj a respins, miercuri, solicitarea celor trei inculpați, de înlocuirea a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

„Am solicitat instanței înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, instanța a respins această solicitare și a constatat drept legală și temeinică măsura arestului preventiv, pe care a prelungit-o cu încă 30 de zile. Am formulat oral recursul acesteia”, a declarat pentru MEDIAFAX Smaranda Bara.

La rândul său, avocatul omului de afaceri Ioan Bene, Traian Neamțu, a declarat pentru MEDIAFAX că măsura menținerii arestului preventiv este nejustificată „în condițiile în care mai există încă doi co-inculpați, trimiși în judecată de DNA în același dosar, care sunt în stare de libertate”.

La sosirea în sala de ședință, în jurul orei 11.30, Horea Uioreanu a declarat că speră să fie eliberat.

Judecătorul a deliberat mai bine de o oră, decizând prelungirea măsurii arestului preventiv pentru cei trei inculpați.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, au fost arestați preventiv de Curtea de Apel Cluj în 29 mai.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată, luni, de către procurorii DNA, pentru fapte de corupție, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogăcean, Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA București, și de consilierul județean Ioan Petran.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, președintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost trimis în judecată în stare de arest pentru trei infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și complicitate la spălare de bani.

Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcții Napoca SA, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat și administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost și el trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în același dosar, în stare de libertate, pe consilierul județean din partea PNL Ioan Petran pentru dare de mită.

Potrivit comunicatului DNA, a mai fost trimis în judecată în stare de libertate omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA București, pentru săvârșirea a două infracțiuni concurente de dare de mită.

Inchide