Senator american democrat: Scrisoarea lui GIULIANI, purtător de cuvânt al lui TRUMP, contrazice poziția SUA

Senator american democrat: Scrisoarea lui GIULIANI, purtător de cuvânt al lui TRUMP, contrazice poziția SUA
Publicat: 31/08/2018, 08:49
Actualizat: 25/03/2019, 22:16

Senatorii John McCain (republican) și Christopher Murphy (democrat) au adresat luna aceasta o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care i-au cerut acesteia să nu facă pași înapoi în lupta împotriva corupției.

„Cred că asta este o chestiune majoră. La începutul acestei luni, John McCain și cu mine am trimis o scrisoare Guvernului României, îndemnând confruntarea corupției. Apoi, Giuliani – purtător de cuvânt lui Trump – a trimis o scrisoare care contrazice atât scrisoarea noastră, dar și poziția Departamentului de Stat. Și a fost plătit pentru asta”, afirmă senatorul american într-un mesaj pe Twitter.

Mesajul lui Murphy face trimitere și către un articol din The Washington Post, în care se afirmă: „O scrisoare pe care Rudolph W. Giuliani, unul din avocații personali ai președintelui Trump, a trimis-o oficialilor români care se opun luptei anticorupție din această țară a atras atenția Departamentului de Stat și a reînnoit semnele de întrebare privind continuarea activității sale pentru clienți străini în timp ce îl reprezintă pe președinte”.

Un oficial american citat de Washington Post a declarat că „Rudy Giuliani nu vorbește în numele Administrației SUA privind politica externă”.

Giuliani a declarat marți că nu este implicat în alte țări decât România, adăugând că nu a discutat despre activitatea sa în țara noastră cu Trump sau vreun oficial din cadrul Administrației SUA.

„Sunt cetățean privat”, a declarat Giuliani când a fost întrebat de ce a trimis o scrisoare care contrazice poziția autorităților SUA. Giuliani a adăugat că nu cunoaște în întregime poziția SUA privind lupta anticorupție din România, despre care spune că este „o chestiune internă” a țării noastre.

„Poate ar fi trebuit să scriu scrisoare că nu îl reprezint pe președinte”, a mai afirmat Giuliani, adăugând că a crezut că oficialii români cunosc acest lucru.

Giuliani a mai declarat că a discutat cu cel puțin un oficial român pentru a se informa, însă a refuzat să spună despre cine este vorba.

Oficialii de la Casa Albă au fost surprinși să afle de activitățile lui Giuliani în România, potrivit unor surse familiare cu această chestiune.

foto: Chris Murphy / Twitter