Senator PNL: Dăncilă să demisioneze, girează faptele penale ale „condamnatului Dragnea”

Redactor:
Ciprian Nedelcu
Senator PNL: Dăncilă să demisioneze, girează faptele penale ale „condamnatului Dragnea”
Senator PNL: Dăncilă să demisioneze, girează faptele penale ale "condamnatului Dragnea"

„«Cine îi cere demisia lui Liviu Dragnea încalcă grav Constituția României, directivele europene și standardele Comisiei de la Veneția! Judecătorii români aplică legea sub influența arbitrariului și nu respectă deciziile Curții Constituționale ale României!» Acestea sunt declarații din comunicatul de presă emis de Guvernul României sub semnătura Vioricăi Dăncilă, primul ministru al României, țară membră UE și NATO, publicat imediat după ce s-a anunțat decizia judecătorilor de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a președintelui PSD Liviu Dragnea. Doamna Dăncilă, nu mai așteptați votul moțiunii de cenzură, dați-vă DEMISIA urgent din funcția de înaltă demnitate publică pe care o ocupați doar pentru a-i gira faptele penale ale condamnatului recidivist Liviu Dragnea!”, scrie Iulia Scântei pe Facebook.

Potrivit acesteia, declarațiile unei persoane fizice angajează răspunderea exclusivă a acelei persoane și afectează imaginea sa publică.

Pe de altă parte, astfel de declarații făcute de premierul României angajează răspunderea Guvernului și decredibilizează grav România în plan extern.

„Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au devenit ținta Guvernului de corupți condus de Dragnea&Dăncilă. Sper că, de această dată, Consiliul Superior al Magistraturii, garantul independenței Justiției, nu va aștepta ca doar politicienii Opoziției, ambasadele, forurile internaționale sau cetățenii din stradă să apere indendența și reputația acestor judecători”, încheie senatorul PNL de Iași.

 

Inchide