Senatorul Ion Ganea, exclus din PSD. Cum motivează conducerea partidului această decizie / „Noi nu îl mai considerăm social-democrat”

Senatorul Ion Ganea, exclus din PSD. Cum motivează conducerea partidului această decizie / „Noi nu îl mai considerăm social-democrat”
Senatorul Ion Ganea a fost exclus din PSD (FOTO: Facebook)
Publicat: 29/10/2020, 21:47
Actualizat: 29/10/2020, 23:52

Senatorul PSD Ion Ganea a fost exclus din partid, după ce colegii l-au acuzat că din cauza lui nu a fost asigurat cvorumul ședinței conducerii Senatului, pentru ca reexaminarea legii care permite Legislativului să decidă data alegerilor parlamentare să intre în procedură.

Senatorul a lipsit de la ședințele Biroului Permanent al Senatului, astfel încât nu a fost îndeplinit cvorumul de ședință.

Din acest motiv, reexaminarea legii care permite Legislativului să decidă data alegerilor parlamentare nu a putut intra în procedură.

„Din câte știu, acolo (la Biroul Permanent al Senatului – n.r.) a existat o situație cu un membru PSD care în această perioadă a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. Acel membru BP nu se mai află pe un loc eligibil. De aici până la a refuza să îți faci treaba e cale lungă. Nu înseamnă că nu mai trebuie să mai vii la muncă sau să asculți cântece de sirene venite de la actuala putere. În BP nu mai avem majoritate. Noi nu îl mai considerăm social-democrat”, spunea marți prim-vicepreședintele social-democraților Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

Gabriela Firea a declarat că, deși a ajuns mai târziu la ședința social-democraților, din motive personale, știe de la colegii săi că Ion Ganea a fost exclus, relatează Antena 3.

„Eu am ajuns la ședință puțin mai târziu, pentru că am avut ceva personal de rezolvat . Din câte știu de la colegii mei, a fost exclus din Partidul Social Democrat, dar nu am fost chiar la acel moment”, spune Gabriela Firea.

Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care dă dreptul Legislativului să decidă data alegerilor parlamentare, însă nu a putut intra în procedură parlamentară deoarece nu fost îndeplinit cvorumul de ședință a Biroului Permanent.

Marcel Ciolacu: „Suntem pe primul loc în sondaje, avem 31%! Vom fi la guvernare”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat, joi, colegii de partid, că se află pe primul loc în sondajele de opinie și că formațiunea politică social-democrată se va afla la guvernare după 6 decembrie.

Acesta a recunoscut în ședința Consiliului Politic Național că sunt șanse foarte mici pentru amânarea alegerilor, dar că PSD are șanse să câștige scrutinul.

„Marcel Ciolacu a spus că am trecut peste PNL în sondajele de opinie și avem 31%. PNL este sub noi cu un procent, iar USR-PLUS este cu puțin peste 20%. A spus că după 6 decembrie vom fi la guvernare”, au declarat surse din conducerea PSD pentru Europa Liberă.

Strategia din spatele PSD cu ”vedetele” medicale la alegerile parlamentare. Cum încearcă social-democrații să câștige electorat cu medici în locul politicienilor de vârf (EXCLUSIV)

În criza actuală de imagine, PSD a adoptat o strategie inedită pentru a avea șanse sporite la alegerile parlamentare din 6 decembrie. În locul oamenilor politici consacrați, partidul a optat pentru specialiști din zona medicală.

Astfel, social-democrații au apelat la această strategie de a resuscita electoratul prin aducerea unei garnituri de medici recunoscuți la nivel național, respectiv Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel.

Cât de eficientă este strategia PSD cu ”vedele medicale” ? Sunt posibile surprize și răsturnări de situație? Doi dintre cei mai cunoscuți analiști politici explică, pentru GÂNDUL.RO, rațiunile din spatele strategiei social-democrate la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Politologul Cristian Pîrvulescu spune că strategia PSD pe locuri eligibile la alegerile parlamentare este gândită pe fondul pandemiei de coronavirus.

Nu este vorba de medici, ci de anumiți medicii. De doi medici a căror relație cu PSD există de foarte multă vreme. Au fost apropiați de PSD, au avut funcții administrative în perioada PSD și care sunt considerați experți în problema pandemiei, adică Alexandru Rafila și Adrian Strinu Cercel. Chiar dacă PSD nu are niciun motiv să nu facă alegerile pe 6 decembrie nu poate să nu profite de situația epidemiologică. Și cineva altcineva decât doi «experți». În momentul în care faci politică renunți la calitatea de expert și expertiza trece pe locul doi. Nu înseamnă că nu sunt experți, ci în acest moment pozițiile lor nu mai sunt de experți”, explică Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din SNSPA.

Marius Pieleanu: „PSD a renunțat la câțiva politicieni extrem de expuși în guvernările din ultimii ani”

Sociologul Marius Pieleanu spune că profesia de medic este una valorizată din punct de vedere social în România și chiar dacă nu ar fi existat criză medicală creată pe fondul pandemiei de COVID-19, medicii sunt o categoria profesională văzută bine în țara noastră.

În această perioadă de pandemie expertiza medicală a fost foarte atent urmărită de marea majoritatea a populației, iar prestigiul medicilor în zona de epidemiologie a crescut. E o soluție bună. Afacerea ”vedetelor” medicale în zona PSD trebuie văzută în contextul în care PSD a început și cumva a și reușit să renunțe la câțiva politicieni extrem de expuși în guvernările PSD din ultimii ani, iar aceste mișcări au adus o plus valoare partidului. Rămâne de văzut însă dacă se va și concretiza pe 6 decembrie”, explică sociologul Marius Pieleanu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația