Senatorul PSD Marius Ovidiu Isăilă, urmărit penal de procurorii DNA. Ce mită a luat parlamentarul

Redactor:
Adriana Stanca
Senatorul PSD Marius Ovidiu Isăilă, urmărit penal de procurorii DNA. Ce mită a luat parlamentarul
Procurorii DNA au anunțat vineri începerea urmăririi penale a senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează urmărirea penală a senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă, sub aspectul săvârșirii, în concurs a două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată, și a unei infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea urmăririi penale și față de Cristian Ștefan Ene, în prezent consilier parlamentar, față de care există indicii rezonabile că a săvârșit două infracțiuni concurente de trafic de influență, ambele în formă continuată, și față de Cătălin Cristescu, fost comisar la Garda Financiară, structura centrală, față de care există indicii că a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat DNA, în prima parte a anului 2012, senatorul PSD, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ștefan Ene s-ar fi înțeles cu Cristescu Cătălin și au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către A.N.A.F., la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.

După ce Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins suspectului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susținând că vor realiza intervențiile pe lângă funcționarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunțător care a remis suma pretinsă în mai multe tranșe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină suspectului Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remiși mai departe lui Isăilă și Ene.

După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu le-a transmis celorlalți doi nemulțumirea și îngrijorarea denunțătorului. Aceștia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranșe, pretinzând că este vorba de un nou control.

În cursul anului 2013, în luna august, senatorul PSD și Cristian Ștefan Ene i-au pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

În același scop, pentru a realiza intervenții pe lângă diferiți funcționari publici și decizionali din structurile de resort – în vederea favorizării lui Cristescu la concursul din martie 2014 pentru ocuparea unor funcții în cadrul ANAF, Direcția Generală Antifraudă Fiscală – Isăilă, prin intermediul lui Cristian Ștefan Ene, i-a pretins o nouă sumă, în cuantum de 20.000 euro.

După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin, senatorul PSD, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la întocmirea unui fals contract de împrumut, între Cristian Șefan Ene și Cătălin Cristescu.

Inchide