Șerban Huidu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare

Șerban Huidu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare
Publicat: 29/06/2012, 14:20
Actualizat: 19/10/2012, 18:38

Magistrații Judecătoriei Brașov l-au condamnat, vineri, pe Șerban Huidu la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare, și un termen de încercare de patru ani și șase luni.

De asemenea, potrivit instanței, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei și urmează să i se restituie autoturismul implicat în accidentul petrecut în 16 octombrie 2011, în apropierea localității brașovene Timișul de Sus.

Sentința a fost pronunțată de judecătoarea Cristina Prunaru – aceeași care l-a achitat pe polițistul Cioacă în dosarul penal privind violarea corespondenței electronice a fostei sale soții, avocata Elodia Ghinescu

Autoturismul Dacia Logan în care se aflau cele trei victime ale lui Huidu va rămâne în custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar.

Sentința Judecătoriei Brașov nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Șerban Huidu nu a fost prezent, vineri, la Judecătoria Brașov, fiind reprezentat de către avocatul său, Ioan Mânjina.

Singurii prezenți în sala de judecată au fost soția și fiul uneia dintre victime, Balog Lungu Ștefan, șoferul Luganului spulberat de Huidu, care au anunțat că vor face recurs în cel mai scurt timp împotriva acestei sentințe „care nu face în nici un fel dreptate”.

„Este o sentință care nu face în nici un fel dreptate memoriei tatălui meu, care a murit din cauza intenției domnului Huidu de a conduce cu viteză. Dacă conducea cu viteză mai mică, nu ar fi existat morți. O să facem recurs și o să cerem pedeapsa maximă cu executare în închisoare, pentru că fapta lui nu a fost din imprudență sau din neatenție, a fost pur și simplu undeva între omor din culpă și omor cu premeditare. Consider că nu a fost o judecată dreaptă, nu se poate ca cineva să moară așa cum a murit tatăl meu și nimeni să nu pățească nimic, ucigașul să nu răspundă, să scape doar cu o pedepsă minimă cu suspendare!”, a declarat indignat, imediat după pronunțarea sentinței, Mircea Balog Lungu, fiul lui Balog Lungu Ștefan.

La rândul ei, văduva acestuia, Elena Lungu, a spus: „E o sentință revoltătoare, Huidu nu răspunde pe partea penală, pentru că e cu suspendare, deci poate să ne omoare oricine la marginea drumului, ca pe un câine și să nu pățească nimic!”

La primul termen al procesului în care este judecat pentru ucidere din culpă, Șerban Huidu le-a spus magistraților, la mijlocul săptămânii trecute, că nu știe cum a ajuns cu mașina pe contrasens, că îi pare foarte rău pentru tragedie și că își asumă responsabilitatea, în timp ce familiile victimelor au cerut ca acesta să fie condamnat la închisoare cu executare.

La termenul de judecată de săptămâna trecută, pedeapsa cu suspendare a fost solicitată chiar de reprezentantul Parchetului Judecătoriei Brașov, care și-a motivat clemența cu argumentul că „inculpatul și-a recunoscut fapta și o regretă sincer”!

Avocații familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare.

Avocatul lui Huidu, Ioan Mînjina, a spus în fața instanței că raportul de expertiză al mașinii lui Huidu nu precizează faptul că acesta a ajuns pe contrasens din cauza vitezei, și nici a condițiilor de trafic, prin urmare nu se pot determina cauzele pătrunderii pe contrasens.

Cel de-al doilea avocat al lui Huidu, Florin Șurghie, a spus că la producerea accidentului a contribuit și Administrația Națională a Drumurilor, care „nu a configurat corect curbele, determinâd șoferii să iasă în decor sau să intre pe contrasens”.

El le-a solicitat judecătorilor să țină cont și de comportamentul pe care l-a avut Huidu după producerea accidentului, care s-a retras din viața publică, iar în același timp a trimis bani familiei Balogh (într-un cont care ulterior a fost închis, iar banii refuzați) și a încercat să ia legătură cu fiica Magdei Drăghici și chiar să îi deschidă o fundație, însă aceasta a refuzat.

Fiul uneia dintre victime, Mircea Balogh, i-a reproșat lui Huidu că nu a avut disponibilitatea să ofere despăgubiri, virând banii într-un cont închis și că nu i-a făcut nicio vizită la domiciliu, așa cum a susținut avocatul său.

Huidu i-a răspuns că a vrut să îi viziteze, dar că nu i-a găsit acasă, iar ulterior s-au întâlnit într-o altă locație, împreună cu avocații.

La termenul de joia trecută, instanța a decis disjungerea cauzelor, penal și civil, urmând ca dosarul civil privind daunele de peste 800.000 de euro cerute de familiile victimelor să fie judecat în 20 septembrie.

În ceea ce privește latura penală, primul termen s-a judecat, după o pauză de aproximativ 30 de minute, timp în care Huidu, familiile victimelor și avocații acestora au rămas în sală.

La primul termen al procesului, care a avut loc la Judecătoria Brașov, soția și fiul uneia dintre victime, Ștefan Lungu Balogh, au cerut daune în valoare totală de 400.000 de euro. Soția și fiul lui Ștefan Lungu Balogh s-au constituit părți civile diferite în acest proces, cerând fiecare, drept daune morale, câte 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Drăgici, a solicitat ca fostul realizator TV să îi acorde daune morale și materiale de 400.000 de euro.

La jumătatea lunii mai, Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morți produs în octombrie 2011 zona localității Timișul de Sus din județul Brașov.

În urma accidentului provocat de Huidu și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Șerban Huidu circula dinspre Capitală spre Brașov, iar la ieșirea din localitatea Timișul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în mașină împreună cu soția sa, cu cei doi copii în vârstă de doi și patru ani și cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului mașina condusă de Șerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condițiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, și a intrat total pe contrasens.

„Huidu putea preveni producerea accidentului dacă și-ar fi păstrat banda de circulație. Starea de pericol s-a declanșat în momentul în care Șerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.

Expertiza stabilește că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea mașina condusă de Șerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce șoferul celeilalte mașini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect și n-a tăiat curba, mașina vedetei TV apărându-i brusc în față. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.

După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legiști au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Brașov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011 când a produs accidentul rutier din Timișul de Sus.

În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Șerban Huidu a anunțat că nu va mai prezenta emisiunea „Cronica Cârcotașilor” de la Prima TV și că se retrage din viața publică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția