Șerban Mihăilescu, în vizorul DNA pentru mărturie mincinoasă în dosarul lui Tăriceanu

Șerban Mihăilescu, în vizorul DNA pentru mărturie mincinoasă în dosarul lui Tăriceanu
Publicat: 20/06/2017, 09:23
Actualizat: 20/06/2017, 10:33

Șerban Mihăilescu declarase în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație, pe 23 mai, că nu a lucrat niciodată cu Călin Popescu Tăriceanu și că l-a întâlnit doar de două ori între anii 2004-2016, la nunta lui Dan Andonic și la o petrecere în Israel. Totodată, Mihăilescu a mai spus, în fața instanței supreme, că nu a fost la locuința lui Tal Silbestein.

Referitor la procesul președintelui Senatului, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să amâne pentru data de 5 septembrie următorul termen și să-l citeze din nou pe Dan Andronic.

La începutul lunii februarie 2017, instanța supremă a decis definitiv că procesul lui Călin Popescu Tăriceanu poate începe. În iulie 2016, Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Procurorii DNA Brașov l-au trimis atunci în judecată pe președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, alături de acesta urmând să fie judecat pentru mărturie mincinoasă și Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declarațiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa.

În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu este vorba despre declarația pe care a dat-o la DNA Brașov la data de 15 aprilie 2016, în care „a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri”, anunța DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Călin Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton „a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin și Truică Remus, în contextul menționat mai sus, întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate mai sus și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate”.

La rânsul său, președintele Senatului a declarat, la sediul instanței supreme, că procurorii încearcă să obțină denunțuri care îl vizează.

„Eu nu am nevoie să mă ajute nimic pentru că sunt nevinovat și ce vreau să se rețină este numai adevărul. Acuzațiile sunt lipsite de orice fel de fundament în realitate. E un fel de proces de intenție. Procurorii ar fi multumiți să declarăm ce și-ar dori ei, eventual să ne și autoincriminăm. Având în vedere informațiile din ultima perioadă, că și în alte dosare procurorii au cerut celor care au făcut declarații să facă denunțuri împotriva mea, cred că este evident că se dorește cu totul și cu totul altceva. Procurorii fac ceea ce se numește vânătoare, nu sunt singurul în această situațe. DNA trebuie să înțelegă că trebuie să respecte și ea Constituția, legea, și drepturile și libertățile cetățeanului. DNA este un fel de poliție politică în România. Consider că e inacceptabil acest comportament din partea procurorilor care încearcă să smulgă denunțuri de la cei care sunt anchetați împotriva anumitor persoane”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...