Sesizarea Vioricăi Dăncilă în care reclamă un conflict cu Klaus Iohannis a ajuns la CCR. Premierul: Este și un mijloc de a avea niște reguli pe viitor / Punctele de vedere trebuie trimise până la 11 septembrie la CCR

Sesizarea Vioricăi Dăncilă în care reclamă un conflict cu Klaus Iohannis a ajuns la CCR. Premierul: Este și un mijloc de a avea niște reguli pe viitor / Punctele de vedere trebuie trimise până la 11 septembrie la CCR
Publicat: 05/09/2019, 15:38

„Sesizarea a fost trimisă și înregistrată”, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a reclama un conflict cu președintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniștrilor interimari.

„Președintele nu a fost ales să blocheze guvernul fără niciun argument. Domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Vom face tot posibilul să obținem susținerea necesară pentru a duce mandatul până la capăt. Pentru că românii merită să nu fie implicați și sacrificați de președinte Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict cu șeful statului”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută la sediul PSD.

Decizia premierului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, miercuri la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eșuată a PSD, însă nu a menționat nimic despre o hotărâre privind miniștrii interimari.

Șeful Executivului a transmis, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor ALDE.

Dăncilă, despre sesizarea la CCR: Este și un mijloc de a avea niște reguli pe viitor

Premierul Viorica Dăncilă spune despre sesizarea la CCR în care reclamă un conflict între Guvern și președintele Klaus Iohannis că ar trebui văzut și ca un mijloc „de a avea niște reguli pe viitor”.

Întrebată, joi, la Mioveni, despre sesizarea trimisă la Curtea Constituțională, Dăncilă a răspuns: „Dacă domnia sa (Klaus Iohannis – n.r.) va veni cu propunerea pentru miniștrii interimari, o parte din sesizare nu își va mai avea obiect. Dar noi în sesizare am vorbit și despre cele cinci propuneri pentru miniștri PSD pentru că încă nu avem o motivație pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către Curtea Constituțională și ca un mijloc de a avea niște reguli pe viitor, pentru că dincolo de lupta politică nu este nevoie și nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetățeni”.

Punctele de vedere trebuie trimise până la 11 septembrie la CCR, în conflictul sesizat de Dăncilă

CCR a stabilit ca părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială sesizat de premierul Viorica Dăncilă să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Termenul pentru ședința de judecată la CCR va fi stabilit la o dată ulterioară, potrivit unui anunț al instituției.

Potrivit legii 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, instituția sesizată cu un conflict de natură juridică cere părților să își exprime în scris, într-un termen stabilit, „punctul de vedere asupra conținutului conflictului și a eventualelor căi de soluționare a acestuia, și va desemna judecătorul-raportor”.

De asemenea, conform legii, „la data primirii ultimului punct de vedere, dar nu mai târziu de 20 de zile de la primirea cererii, președintele Curții Constituționale stabilește termenul pentru ședința de judecată și citează părțile implicate în conflict. Dezbaterea va avea loc la data stabilită de președintele Curții Constituționale chiar dacă vreuna dintre autoritățile publice implicate nu respectă termenul stabilit pentru prezentarea punctului de vedere”.

„Dezbaterea are loc pe baza raportului prezentat de judecătorul-raportor, a cererii de sesizare, a punctelor de vedere prezentate potrivit alin. (1), a probelor administrate și a susținerilor părților”, mai prevede actul normativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Imaginile în care Simona Mărgăian bruschează un jurnalist italian! Femeia este acuzată că a înșelat...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce animal nu are stomac?
×