SHOW AVIATIC la Clinceni. Piloții s-au întrecut într-o competiție de aterizare la PUNCT FIX

Publicat: 29/09/2018, 15:46
Actualizat: 26/03/2019, 08:16

Competiția a fost de aterizare la punct fix, pe aeronave ușoare.

„Avem peste 40 de concurenți la două clase, motodeltaplan și avioane ușoare. Această competiție este făcută în memoria lui Mihai Dobre Țone, colegul nostru care a decedat în 2009, în zbor de acrobație. El era instructor de aeronave ultraușoare și de aceea am organizat această competiție în memoria lui. De la an la an, crește nivelul competiției, atât prin numărul concurenților, cât și prin calitatea aterizărilor”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Concurenții s-au străduit să aterizeze într-un careu cu lățimea de un metru jumătate, care are cel mai mare punctaj, de 200 de puncte.

„Cei care cumulează din 3 sau 6 aterizări cele mai multe puncte câștigă. Pentru Aeroclubul României este și o metodă de a descoperi tineri pe care îi ducem ulterior pe aeronave mai complexe, pe avioane și îi selectăm în vederea pregătirii pentru zborul acrobatic”, a completat George Rotaru.

Cupa „Mihai Dobre Țone” este organizată de Aeroclubul României. În competiție s-au putut înscrie atât piloți ai aeroclubului, cât și piloți particulari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase