• Publicat:
Știri

Și-a omorât în bătaie copilul de nouă ani. Femeia a fost reținută de oamenii legii / Frații victimei, duși într-un centru de primire de urgență

Și-a omorât în bătaie copilul de nouă ani. Femeia a fost reținută de oamenii legii / Frații victimei, duși într-un centru de primire de urgență
Moartea copilului de 9 ani, din Cluj-Napoca, a fost una violentă, au stabilit anchetatorii, duminică, în urma necropsiei. Mama băiatului, suspectată că și-a bătut fiul până a murit, a fost reținută, fiind acuzată de violență în familie sub forma omorului.

UPDATE Cei doi frați ai băiatului din Cluj-Napoca omorât în bătaie de mamă, de 9, respectiv 11 ani, au fost internați, duminică, într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cei doi frați sunt afectați emoțional, iar reprezentanții instituției ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părintești a mamei care a fost reținută.

„Cei doi frați, un geamăn rămas în viață în vârstă de 9 ani și un altul de 12 ani, au fost aduși de un echipaj de Poliție la Centrul de primire în regim de urgență Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenței în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectați emoțional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părintești au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanță vizavi de rămasul copiilor în sistem și exercitarea drepturilor părintești. Probabil colegii mei vor face și propunere de decădere din drepturile părintești a mamei, care a fost reținută”, a spus Chiorean.

Potrivit acesteia, celor doi frați li se oferă suport emoțional și se va lucra cu ei și pe partea de consiliere psihologică.

„Înainte de a fi aduși la centrul nostru, copiii au fost consultați la UPU unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, prezintă și el urme de echimoze pe torace și membre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

Alina Chiorean a precizat că în urmă cu patru ani, cei trei frați au mai fost în sistemul de protecție, fiind crescuți în sistemul de asistență maternală, după care au fost redați mamei.

„Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată și de Primărie cu o locuință socială, dar și de o fundație”, a afirmat Alina Chiorean.

Centrul de primire a copilului în regim de urgență Gavroche asigură servicii de primire și găzduire temporară, asistentă medicală și îngrijire, suport emoțional și după caz, consiliere psihologică, educare, reintegrare familială și comunitară având un număr de 12 locuri.

UPDATE Reprezentanții Poliției Cluj au transmis, duminică, primele rezultate, în cazul copilului găsit mort în casă, în Cluj-Napoca, după efectuara necropsiei.

„În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă și a survenit ca urmare a agresiunilor suferite”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj.

Potrivit acestora, principalul suspect, mama băiatului, a fost reținută și urmează să fie prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă.

În acest caz se fac cercetări pentru infracțiunea de violență în familie sub forma omorului.

Femeia acuzată că și-a omorât copilul, sâmbătă noaptea, mai are acasă doi fii, geamănul celui ucis, și încă un băiat. Toți cei trei copii urmau o școală de muzică.

Surse din anchetă au arătat că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut și de vecini. Cei trei copii erau crescuți de mamă și de concubinul acesteia.

Știrea inițială. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că anchetatorii așteaptă rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă băiatul a murit în urma bătăilor sau din altă cauză.

„Un copil de 9 ani, care locuia în Cluj-Napoca împreună cu fratele său, mama și concubinul acesteia a fost găsit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, prezentând urme de violență pe corp.

Echipajele trimise la fața locului nu au putut să îl resusciteze, astfel că a fost declarat decesul”, a spus Morar.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, iar în funcție de rezultatul necropsiei se va stabili, dacă este cazul, o altă încadrare juridică a faptei.
Mama copilului și concubinul acesteia sunt audiați de polițiști, la ora transmiterii acestei știri, potrivit reprezentatului IPJ Cluj.

Inchide