ȘI-A STRANGULAT soția după ce ar fi primit SEMNALE să o ucidă LA O ORĂ FIXĂ din noapte. Crima din Cluj care i-a ÎNGROZIT pe psihiatri

ȘI-A STRANGULAT soția după ce ar fi primit SEMNALE să o ucidă LA O ORĂ FIXĂ din noapte. Crima din Cluj care i-a ÎNGROZIT pe psihiatri
Publicat: 09/11/2018, 16:04
Actualizat: 19/11/2018, 12:47

Crima s-a petrecut în localitatea clujeană Lacu din comuna Geaca, unde familia, care locuia în Cluj-Napoca, avea casă la țară. Cei doi soți erau cunoscuți ca oameni respectabili – el tâmplar, ea croitoreasă, ambii administratori de firme. Ajunseseră miercuri seară la locuința din sat, unde plănuiau să petreacă o săptămână liberă, alături de rude.

În aceeași noapte, în jurul orei 3:00, bărbatul și-a strangulat soția în timp ce dormea. Când polițiștii chemați de un vecin au ajuns la fața locului, asasinul le-a spus senin că femeii „îi venise vremea”, iar el a primit semnale căcă e momentul să comită crima. Situația este cu atât mai bizară cu cât bărbatul nu era cunoscut cu antecedente psihiatrice. Șocați, oamenii din localitate nu își explică cum s-a petrecut totul, mai ales că familia era una apreciată în comunitate.

În dimineața zilei de joi era programată tăierea porcului, scrie cotidianul local ziarulclujean.ro. Cel care trebuia să sacrifice animalul a fost primul care a descoperit crima. Înainte de asta, în jurul orei 6:00, asasinul își sunase fratele, care locuiește în aceeași localitate și i-a cerut să ia cadavrul femeii și să-l ducă la cimitir.

În fața anchetatorilor, bărbatul a susținut că, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3:00,a primit semnale că trebuie să-și omoare nevasta. Un autoturism de culoare închisă a oprit în fața casei și a dat flash-uri cu farurile. Imediat, el a înțeles că femeii i-a venit sorocul și a strâns-o de gât. Bărbatul va fi examinat din punct de vedere psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

„Un bărbat de 51 de ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, după ce în noaptea de miercuri spre joi și-ar fi ucis soția, în vârstă de 49 de ani, prin ștrangulare, crima având loc într-un sat din comuna Geaca. Din primele informații, reiese că, după săvâșirea faptei, bărbatul a sunat o rudă care a alertat Poliția. La audieri, acesta a spus că a primit niște semnale pentru a-și ucide soția la o oră fixă în cursul nopții, fără a putea preciza de ce natură au fost acestea. Bărbatul urmează să fie examinat din punct de vedere psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, anunță Poliția.

Specialiștii în sănătate mintală cred că starea de nebunie a bărbatului ar putea fi pusă pe seama unei faze de debut a schizofreniei, o boală care poate deveni periculoasă, dacă nu este depistată la timp și nu este administrat tratamentul corespunzător.

Totuși, anchetatorii așteaptă expertiza psihiatrică și spun că momentan, nu pot face precizări suplimentare, cercetările fiind în abia la început.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia