Sibiu: 21 de mașini de la SC Prospecțiuni, găsite cu cauciucurile tăiate; Poliția a deschis o anchetă

Sibiu: 21 de mașini de la SC Prospecțiuni, găsite cu cauciucurile tăiate; Poliția a deschis o anchetă
Publicat: 18/11/2013, 18:02
Actualizat: 31/07/2014, 11:52

Poliția Mediaș a deschis o anchetă, luni, după ce 21 de autoturisme care aparțin SC Prospecțiuni SA au fost găsite cu unul sau mai multe cauciucuri tăiate într-o parcare din oraș, paguba fiind de aproximativ 100.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanții SC Prospecțiuni SA București au sunat, duminică, la 112, reclamând că mai multe mașini ale firmei au fost găsite cu cauciucurile tăiate, într-o parcare din Mediaș.

„Duminică, reprezentanții SC Prospecțiuni SA au sunat la 112 și au anunțat că 21 de autoturisme ale societății au fost găsite într-o parcare din zona Hotelului Central din Mediaș cu unul, două sau mai multe cauciucuri tăiate. În total, a fost vorba despre 40 de anvelope tăiate”, a declarat Luciana Balteș.

Potrivit acesteia, cel mai probabil, anvelopele au fost tăiate în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în cauză fiind deschisă o anchetă pentru identificarea autorilor, care ar urma să fie cercetați pentru distrugere.

Potrivit Lucianei Balteș, SC Prospecțiuni SA face, în partea de nord a județului Sibiu, mai precis în comuna Moșna, „lucrări de cercetare și prospectare a subsolului, în vederea depistării de hidro-carburi, având autorizațiile necesare în acest sens”.

Luciana Balteș a precizat că incidentul de duminică nu este singurul reclamat de către SC Prospecțiuni SA în zonă.

„În 13 noiembrie, în jurul orei 12.30, Poliția Municipiului Mediaș a fost sesizată telefonic de angajatul unei societăți comerciale cu privire la faptul că un localnic din Alma Vii (sat aparținător comunei Moșna – n.r) a smuls o parte din echipamentul proprietate a S.C. Prospecțiuni SA – cablu seismic de date”, a mai declarat Luciana Balteș.

Potrivit acesteia, polițiștii au stabilit că persoana care a smuls cablurile este preotul din Alma Vii, acesta fiind cercetat penal pentru distrugere.

Luciana Balteș a precizat că și SC Prospecțiuni este cercetată penal pentru tulburare de posesie, după ce un localnic din Moșna a sesizat că s-au făcut prospecțiuni pe terenul proprietate personală, fără acordul său.

„SC Prospecțiuni SA a avut mai multe plângeri în ultima perioadă. La fel, s-au înregistrat mai multe plângeri din partea localnicilor cu referire la această societate. Nu pot însă preciza în acest moment care este numărul de dosare deschis pe această temă”, a mai declarat Luciana Balteș.

Vicepreședintele SC Prospecțiuni SA, Mihai Mitroi, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că paguba totală înregistrată de societate în urma incidentelor din zonă se ridică la circa 100.000 de euro.

„Nu am calculat exact, dar paguba fizică produsă în urma acestor incidente se ridică la circa 100.000 de euro. În urma incidentului cu mașinile, paguba fizică a fost minoră, în comparație cu distrugerea de echipamente electronice – cablu și senzori. Paguba de producție este greu de estimat la cât se ridică”, a declarat Mihai Mitroi.

Potrivit acestuia, societatea face prospecțiuni în zona de nord a județului de zeci de ani și nu au existat niciodată probleme.

„Noi facem prospecțiuni încă de prin 1981 în zona respectivă. Am mai fost prin 1990, apoi după 2000. Nu am avut probleme cu localnicii. Orice problemă care apare în localitate încercăm să o rezolvăm punctual, pentru că ne dorim să lăsăm loc de «Bună ziua» în zonele prin care trecem. Acum avem de-a face cu un eco-terorism. Au apărut în zonă oameni din mai multe județe ale țării – Iași, Covasna, Brașov, București – care scandează împotriva gaselor de șist și a proiectului Roșia Montană. Nu avem nimic de-a face nici cu una, nici cu alta. Noi nu căutăm gaze de șist și nici nu avem vreo legătură cu extragerea aurului cu cianură”, a declarat Mihai Mitroi.

Acesta a afirmat că numărul persoanelor venite din alte județe pentru a protesta în zonă este „mai mic de zece”, acestora alăturându-se „tineri care cred ce le spun aceste persoane”.

„Aceste persoane au instigat populația locală vorbind de gaze de șist și Roșia Montană. Nu este real, noi nu avem nimic în comun cu acestea. Protestatarii au strigat chiar și împotriva partidelor politice. Noi suntem o societate economică, nu facem politică”, a mai declarat Mihai Mitroi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia