SIE nu-i răspunde lui Dragnea: Nu comentăm afirmațiile publice ale personalităților politice. Comunicăm cu Comisia

SIE nu-i răspunde lui Dragnea: Nu comentăm afirmațiile publice ale personalităților politice. Comunicăm cu Comisia
Publicat: 07/06/2017, 19:02
Actualizat: 07/06/2017, 19:33

„Serviciul de Informații Externe nu comentează afirmațiile publice ale personalităților politice. Punctul de vedere al Serviciului referitor la speța în discuție a fost transmis Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului asupra activității SIE”, se spune în comunicarea SIE pentru MEDIAFAX.

Președintele PSD Liviu Dragnea a susținut, marți, că deține în mod categoric informația că primarul Iașului, Mihai Chirica, este „omul SIE”, el menționând că nu poate spune de unde are informația, dar afirmând că are suspiciunea că mai sunt și alți „oameni ai serviciilor” în PSD.

Întrebat, referitor la „bănuiala” pe care a exprimat-o pe un grup de whatsapp – discuție care a ajuns și în spațiul public – cu privire la primarul de la Iași, Mihai Chirica, pe ce își fundamnetează părerea că acesta ar fi „omul SIE”, Dragnea a răspuns: „Asta, îmi cer scuze, dar nu pot să spun”.

Chestionat dacă are totuși această informație, liderul PSD a răspuns: „Categoric, da”.

Întrebat, miercuri, de corespondentul MEDIAFAX la Iași, despre declarația liderulului PSD, Liviu Dragnea, care a susținut că deține „în mod categoric” informația că primarul Iașului, Mihai Chirica, este „omul SIE”, edilul a răspuns: „Eu pun pariu pe hamsterul lui (Liviu Dragnea – n.r.) că nu e adevărat. Asta este declarația mea”.

„Atunci când cu iresponsabilitate spui «categoric da», pronunțând o asemenea minciună, înseamnă că nu mai poți fi luat în serios niciodată, niciunde, de nimeni. Cred că nu realizează gravitatea lucrurilor despre care vorbește. Vorbește despre un primar ales al unui municipiu, al doilea municipiu al României, în contradicție cu posibilitatea de a fi un slujitor al statului dintr-un serviciu de siguranță al statului. Ce, mi-ar fi rușine să spun? Bineînțeles că nu. Dar asta nu se poate. Și de aceea nu-l mai pot lua în serios cu nicio declarație a dumnealui pe această temă”, a afirmat primarul Iașiului.

Acesta a adăugat că pentru orice cetățean al României ar fi o onoare să facă parte din SIE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase