Silviu Lung a plecat din Spitalul Județean de Urgență Craiova fără să aibă avizul medicilor

Silviu Lung a plecat din Spitalul Județean de Urgență Craiova fără să aibă avizul medicilor
Publicat: 09/01/2014, 16:23
Actualizat: 27/09/2018, 19:32

Fostul portar Silviu Lung implicat într-un accident rutier în județul Dolj, soldat cu moartea unui bărbat și rănirea sa și a altor doi tineri, a părăsit, joi după-amiază, Spitalul Județean de Urgență Craiova, fără a avea avizul medicilor, care anunțaseră că îl vor externa vineri.

„Pacientul nu a fost externat, dar a părăsit spitalul la ora 14.30, fără avizul medicilor”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova, Cristina Geormăneanu.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecută data de 10 ianuarie.

„Am fost anunțat de asistenta șefă în jurul orei 14.30 că în momentul în care au fost să facă medicația analgezică a pacientului nu a mai fost găsit în salon la acea oră. Conform regulilor, în momentul respectiv pe foaie s-a specificat că este plecat din spital și a fost făcută externarea din calculator. Externarea în principiu s-a discutat să fie pentru vineri dimineață. Din punct de vedere administrativ nu este niciun fel de problemă. Din punct de vedere medical, pacientul își asumă aceste riscuri cu tot ce înseamnă complicați și așa mai departe”, a declarat Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

Șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean (SJU) Craiova, Alexandru Cameniță, declara, joi la prânz, că Silviu Lung are o stare generală bună, dar că va mai rămâne internat cel mai probabil până vineri, întrucât „mai are amețeli și îl doare capul”.

El preciza că fata de 16 ani, rănită în accident și care a suferit cele mai grave leziuni, urmează să fie operată.

„Pacienta are un hematom la cap, vom decide în orele următoare care este momentul cel mai bun în care s-ar putea interveni chirurgical, are o stare proastă în general”, mai spunea Alexandru Cameniță.

Tânăra este în prezent internată pe Secția de Neurochirurgie a SJU Craiova.

Conform sursei citate, fratele fetei, în vârstă de 15 ani, rănit de asemenea în accidentul de miercuri este în stare bună și va rămâne internat la Secția de chirurgie-ortopedie-pediatrie.

Silviu Lung a fost vizitat la spital, joi dimineață, de foști colegi, între care Gheorghiță Geolgău, fost jucător de fotbal la Craiova Maxima.

„Am vorbit cu Silviu Lung, este bine, îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Mi-a povestit că își aduce aminte doar o mașină în ceață, că a încercat să tragă dreapta de volan ca să evite impactul, vedeți că mașinile sunt lovite în partea stângă, dar nu s-a putut până la urmă evita accidentul. Nu știe exact cum s-a întâmplat totul, îi pare nespus de rău, îi pare rău și că nu poate să stea de vorbă cu dumneavoastră, probabil o va face când se va simți bine. Eu nu-l știu ca fiind un șofer care circulă cu viteză, îl știu ca fiind un om prudent, dar acum vă dați seama condițiile meteo, ceața aceea deasă. Eu nu cunosc zona, dar înțeleg că accidentul nu a avut loc chiar în curbă, ar fi fost cu 100 de metri înainte de curbă”, a spus Gheorghiță Geolgău.

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 15.00, pe drumul european E 79, care leagă Craiova de Calafat, în localitatea doljeană Radovani, după ce autoturismul Mercedes condus de Silviu Lung a intrat pe contrasens și a lovit frontal o mașină Renault în care se aflau trei persoane.

În urma impactului, șoferul care conducea autoturismul Renault, un bărbat de 41 de ani, a murit, iar alte trei persoane – doi frați de 15 și 16 ani, copiii bărbatului decedat, și Silviu Lung – au fost rănite.

Potrivit polițiștilor, mașina în care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealaltă dinspre Craiova spre Moțăței, localitatea de domiciliu a șoferului decedat și a celor doi frați răniți. Adolescenții terminaseră orele la un liceu din Craiova și erau transportați acasă de către tatăl lor.

Silviu Lung a fost testat de oamenii legii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii doljeni vor întocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Dolj, Amelia Căprărin.

Silviu Lung, în vârstă de 57 de ani, a fost portar al echipei naționale de fotbal, dar și la Steaua București și Universitatea Craiova. Lung a evoluat și la echipa națională a României, în 77 de meciuri, făcând parte din lotul României la Euro 1984 și la Campionatul Mondial din 1990.

În prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Putin confiscă pe bandă rulantă activele occidentale din Rusia. Lista marilor companii din Vest afectate...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
„Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea” Detalii înfiorătoare ale martorilor accidentului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cum îți dai seama că mașina ta este urmărită prin GPS?
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ipotezele luate în calcul cu privire la prăbușirea elicopterului președintelui Iranului: "Puțini vor crede că...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Test de cultură generală. De ce erau canarii folosiți în minele de cărbune?
×