• Publicat:
Știri

SIMONA HALEP s-a întors în România: „Mulțumesc românilor care m-au susținut. Mă bucur că sunt din România”

Halep la Otopeni: "Mulțumesc românilor care m-au susținut. Mă bucur că sunt din România"

Simona Halep a ajuns la București la ora 19.10 cu o cursă Air France, a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă și a fost așteptată printre alții de președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, de ministrul Tineterului și Sportului, Gabriela Szabo, de secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, și de fosta jucătoare Cătălina Cristea. Sportiva a fost însoțită de părinții ei, care i-au mulțumit pentru performanță și pentru bucuria pe care le-o aduce.

În afara Aeroportului, sportiva a fost așteptată de peste 200 de persoane, care i-au strigat numele și au aplaudat-o. Suporterii au întâmpinat-o cu mesaje de susținere și cu flori, iar jucătoarea a acordat autografe, unul chiar pe un steag al României. Au fost fani car ei-au spus că o iubesc și i-au urat să devină numărul 1 mondial.

Gândul a transmis LIVE TEXT declarațiile sportivei la sosirea în țară:

UPDATE: Simona Halep s-a oprit câteva minute să-i salute pe fanii care au așteptat-o la aerorport. „Te iubim, Simona”, i-au strigat cei 200 de români care au așteptat-o pe tenismenă la bariera de la Aeroportul Henri Coadă. „O iubesc foarte mutl și am vrut să fiu alături de ea. Să o țină tot așa”, a spus Doina, una dintre susținătoarele Simonei.

UPDATE: O să continui cu antrenorul belgian, Wim Fisette până la finalul acestui an. M-am accidentat destul de mult, este adevărat, dar am învățat să am grijă de corpul meu și o să fie mai bine de acum încolo

Sunt mult mai emoționată acum decât înainte de finală. Este un moment deosebit pentru mine și vă mulțumesc că ați venit aici. Le mulțumesc românilor care m-au susținut la Paris și tuturor oamenilor care m-au susținut în fața televizoarelor punct cu punct. Mă bucur că am reușit această performanță pentru mine și pentru România. Mă bucur că sunt din România.

UPDATE: Maria  a stat destul de mult înainte să servească, a fost și mingea de la 4-4 din decisiv…Am învățat multe din acest moment iar data viitoare o să fac mai bine

UPDATE: Sunt foarte fericită că trăiesc aceste clipe, sunt clipe de neuitat. Tristă nu pot să fiu după această finală, pentru că a fost cel mai mare meci din viața mea și din cariera mea. Nu-l voi putea uita niciodată. E prima finală de Grand Slam și am jucat la cel mai înalt nivel. Cred că mulți copii vor veni la tenis de acum înainte datorită acestui meci.

UPDATE: Simona Halep a revenit în România și în câteva minute, după ce vorbește ministrul Gabi Szabo, va face câteva declarații.

Jucătoarea româncă Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, a disputat, sâmbătă, finala de la Roland Garros, în fața rusoaicei Maria Șarapova, locul 8 WTA și cap de serie numărul 7, aceasta fiind cea mai bună performanță din cariera sportivei din Constanța.

 Halep, cap de serie numărul 4, a pierdut finala, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Șarapova, însă prezența în ultimul act al competiției de la Paris a propulsat-o pe Halep pe locul 3 în clasamentul mondial la tenis feminin.

În urma jocului, Halep a fost recompensată cu un cec în valoare de 825.000 de euro și 1.300 de puncte WTA.

Inchide