SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE. Subiecte și barem de corectare la simulare bacalaureat 2018 biologie

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Elevii de clasele a XI-a și a XII-a trec acum prin emoțiile ultimului test înainte de examenul maturității din vară, susținând în aceste zile simularea bacalaureatului 2018. După proba la limba și literatura româna și cea la materia obligatorie a profilului, simularea continuă, pe 22 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării, adică la una din disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Gândul vă prezintă mai jos subiectele la biologie vegetală primite de elevi la simularea de joi a examenului de Bacalaureat 2018.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Gândul vă prezintă mai jos modelele de subiecte laanatomie si fiziologie umană, genetică si ecologie umană publicate de Ministerul Educației pe portalul edu.ro.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Gândul vă prezintă mai jos modelele de subiecte la biologie vegetală si animalăpublicate de Ministerul Educației pe portalul edu.ro.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE. Puteți consulta aici BAREMELE pentru modelele de subiect la disciplina biologie pentru simularea examenului de Bacalaureat 2018.

Anatomie si fiziologie umană, genetică si ecologie umană

Biologie vegetală si animală

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Conform datelor centralizate de către Ministerul Educației, la nivel național, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.„Pe 19 martie va avea loc proba la limba și literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 20 martie cea la Limba și literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a și pe 22 martie se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educației Naționale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Iată mai jos calendarul bacalaureatului 2018:

12-13 februarie – proba de limba și literatură română oral

14-15 februarie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

16, 19, 20 februarie – evaluarea competențelor digitale

21-22 februarie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

25 iunie – limba și literatura română scris

26 iunie – limba si literatura maternă

27 iunie – proba obligatorie a profilului

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afișarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 și depunerea contestațiilor

5-8 iulie – soluționarea contestațiilor

9 iulie – afișarea relutatelor finale la BAC 2018

SIMULARE BAC 2018 BIOLOGIE.Gândul va publica subiectele și baremul la simulare Bacalaureat 2018 la disciplina biologie, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron