SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE. Subiecte și barem de corectare la simulare bacalaureat 2018 geografie

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE. Subiecte și barem de corectare la simulare bacalaureat 2018 geografie
Publicat: 22/03/2018, 13:10

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Gândul vă prezintă mai jos subiectele la geografie primite astăzi de elevii care au susținut, joi, ultima probă a simulării examenului de Balacaureat 2018.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Elevii de clasele a XI-a și a XII-a trec acum prin emoțiile ultimului test înainte de examenul maturității din vară, susținând în aceste zile simularea bacalaureatului 2018. După proba la limba și literatura româna și cea la materia obligatorie a profilului, simularea continuă, pe 22 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării, adică la una din disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Gândul vă prezintă mai jos modelele de subiectele la geografie publicate de Ministerul Educației pe portalul edu.ro.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE. Puteți consulta aici BAREMUL pentru modelul de subiect la disciplina geografie pentru simularea examenului de Bacalaureat 2018.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Conform datelor centralizate de către Ministerul Educației, la nivel național, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.„Pe 19 martie va avea loc proba la limba și literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 20 martie cea la Limba și literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a și pe 22 martie se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educației Naționale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE.Iată mai jos calendarul bacalaureatului 2018:

12-13 februarie – proba de limba și literatură română oral

14-15 februarie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

16, 19, 20 februarie – evaluarea competențelor digitale

21-22 februarie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

25 iunie – limba și literatura română scris

26 iunie – limba si literatura maternă

27 iunie – proba obligatorie a profilului

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afișarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 și depunerea contestațiilor

5-8 iulie – soluționarea contestațiilor

9 iulie – afișarea relutatelor finale la BAC 2018

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE. Gândul va publica subiectele și baremul la simulare Bacalaureat 2018 la disciplina geografie, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York