SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. SUBIECTE și BAREM la română, clasa a VIII-a

Publicat: 05/03/2018, 12:02
Actualizat: 05/03/2018, 14:31

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. În perioada 5-7 martie, Ministerul Educației Naționale organizează simularea pentru examenul de evaluare națională 2018, prima probă fiind cea de limba și literatura română. Potrivit calendarului stabilit, prima probă la simulare evaluare națională 2018 are loc luni, 5 martie, și este la limba română, pe 6 martie se desfășoară proba dematematică, iar pe 7 martie proba limbă și literatură maternă din cadrul simulării pentru evaluarea națională 2018.Potrivit Ministerului Educației, la simularea evaluării naționale 208 sunt așteptați în jur de 180.000 de elevi de clasa a VIII-a vor, care vor susține simularea la proba scrisă de limba și literatura română pentru evaluarea națională. Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele la română la evaluare națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Gândul vă prezintă mai jos SUBIECTELE pe care le-au primit elevii la simularea Evaluării Naționale 2018

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. „Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea”, arată Ministerul Educației Naționale (MEN), într-un comunicat de presă. Notele obținute la simulare evaluare națională 2018 nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Obiectivele acestei simulări la evaluare națională care începe cu proba de limba și literatura română sunt, potrivit MEN, familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiatdistribuirea subiectelor fiecărui elev.Comunicarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2018 este prevăzută pentru data de 16 martie.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Înaintea testului de luni Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și barem la limba și literatura română pentru simulare evaluare națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. VEZI AICI MODEL DE BAREM CORECTARE PENTRU SUBIECTE LA ROMÂNĂ LA SIMULARE EVALUARE 2018

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Anul trecut în cadrul probei la română la simulare evaluare națională, elevii au primit la subiecte o poezie de Ion Pillat, iar la subiectul al doilea un text din revista historia. Iată mai jos subiectele la română la simulare evaluare natională.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Iată calennarul pentru simulare evaluare națională 2018

5 martie – proba de limba și literatura română

6 martie – proba de matematică

7 martie – proba de limba maternă

16 martie – rezultatela simulare evaluare națională 2018

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Anul trevcut la simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a, peste 81.000 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, față de 30,58%, procent înregistrat în 2016, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației Naționale.Pe tranșe de medii, s-a înregistrat următoarea situație statistică: 21.890 de medii între 5 și 5,99, 20.352 de medii între 6 și 6,99, 17.452 de medii între 7 și 7,99, 14.982 de medii între 8 și 8,99, 6.572 de medii între 9 și 9,99, respectiv 14 medii de 10 la simulare evaluare națională.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Anul trecut,Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%). În ceea ce privește disciplinele de examen la simulare evaluare națională, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba și literatura română, în creștere față de anul trecut – 60,54%, respectiv de 40% la Matematică, de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%. La proba de Limba și literatura maternă, 75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5, procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior – 76,69%. Totodată, ratele de participare la simulare evaluare națională pe discipline au fost: 93,18% (162.249 de elevi dintr-un total de 174.118 elevi de clasa a VIII-a) la Limba și literatura română, 92,92% (9.668 de elevi) la Limba și literatura maternă și 92,78% (161.555 de elevi) la Matematică.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Gândul va publica subiectele și baremul la simulare evaluare națională română, pe care elevii le-au primit, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine