Singurul interviu al Reginei Ana în România. „Sunt o femeie obișnuită care a avut fericirea să se căsătorească cu un om fantastic”

Redactor:
Raluca Pancu
A MURIT REGINA ANA. Regina Ana a României a acordat un singur interviu presei din România, în 2008, în care a povestit cum l-a întalnit, în 1948, pe Regele Mihai I al României.

Întrebată care este principala sa trăsătură, Regina Ana a răspuns: „de a fi tenace”.

„Dacă ceva trebuie făcut, se va face! Nu amâni, nu zici că merge și-așa…Trebuie să fii corect, să faci ceea ce spui (…) Îmi place să citesc, îmi place grădinăritul (…) Am multe defecte…Dacă n-ai defecte, nu ai niciun haz! Acela de a critica. Critica poate merge prea departe în multe domenii (…) Politica nu mă interesează deloc, nu e pentru noi. Pentru asta sunt politicienii. Îi lăsăm să-și facă munca (…) Întotdeauna trebuie să oferi dragoste, dacă poți”, mai declara Regina Ana.

Mai departe, Majestatea Sa a relatat în cadrul interviului cum l-a întâlnit pe Regele Mihai I.

„Vărul meu, Jean de Luxemburg, care dadea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Am mers acolo, mai ales că nu fusesem la nunta reginei Elisabeta. Mama și frații mei erau deja acolo, la hotelul Claridge’s. Când am ajuns, am urcat la apartamentul unde știam că e mama. Intrând, am văzut-o pe regina Elena, pe ducesa de Aosta, sora ei, și pe mama. Iar de vorbă cu ele, în picioare, era un tânăr în uniformă. Cum nu ieșisem de multa vreme din armată, în loc să fac o reverență, am luat poziție de drepți și l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat! M-am simțit atăt de umilită de mine însămi, încât am ieșit imediat ca să merg la verișoarele mele, care erau la alt etaj”, povestea Regina Ana.

„După asta, am mers la cinema împreună pentru că regele nu știa cum se stă la coadă la un cinematograf, cum se plătește. Atunci, fratele meu, Michel, și cu mine l-am învățat cum se trăiește simplu, nu într-un palat. Așa a aflat cum se stă la coadă, cum se plătește la un magazin, cum se cumpără bilete la cinema. Era amuzant, nu știa nici cum se plătește taxiul”, mai spunea Regina Ana.

Întrebată care ar fi în viziunea Majestății Sale culmea nefericirii, Regina Ana a răspuns: „Să pierzi pe cineva iubit. Poate fi un câine, poate fi un om, poate fi o vază care se sparge”.

„E foarte greu să pierzi o țară. Gândiți-vă, pierzi totul! Când îi văd azi pe bieții refugiați, mi se pare ceva îngrozitor. Azi vezi refugiați peste tot în lume. Să pierzi totul!”, mai afirma Regina Ana.

Majestatea Sa Regina Ana a României a murit, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția, anunță Casa Regală. Soția Regelui Mihai ar fi împlinit 93 de ani pe 18 septembrie.

„La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges.

În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Conform cu tradiția Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Majestății Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale.

Familia Regală anunță mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Regina Ana a murit în această după-amiază, la vârsta de 92 de ani.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide