SJ Bistrița: Fetița moartă în operație a fost trimisă înapoi la spitalul din Năsăud, nu acasă

SJ Bistrița: Fetița  moartă în operație a fost trimisă înapoi la spitalul din Năsăud, nu acasă
Fetița care a murit pe masa de operație la Cluj, unde a ajuns cu septicemie din cauza unei răni la picior, a fost consultată la Spitalul Județean din Bistrița și i-a fost pus diagnosticul de entorsă, după care a fost îndrumată la spitalul din Năsud, de unde fusese trimisă, afirmă conducerea SJU.
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 27/03/2019, 08:02

Fetița care a murit pe masa de operație la Cluj, unde a ajuns cu septicemie din cauza unei răni la picior, a fost consultată la Spitalul Județean din Bistrița și i-a fost pus diagnosticul de entorsă, după care a fost îndrumată la spitalul din Năsud, de unde fusese trimisă, afirmă conducerea SJU.

Managerul Spitalului Județean din Bistrița, Mircea Gelu Buta, susține că după ce a fost consultată fetița de 4 ani a fost trimisă la spitalul din Năsăud, și nu acasă.

„Din datele mele de până acum, fetița de patru ani din zona Năsăudului s-a prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean de Urgență, trimisă de la spitalul din Năsăud pentru o consultație, în data de 10 ianuarie, la ora 10.30. A fost consultată de medicul ortoped de gardă. S-a pus diagnosticul de entorsă la glezna dreaptă, s-au dat indicații terapeutice și a fost trimisă înapoi la Spitalul Orășenesc Năsăud. Acesta este episodul de la Bistrița. I s-a făcut un consult, s-au dat niște indicații terapeutice. Atât s-a întâmplat aici, la noi”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, Mircea Gelu Buta.

Potrivit acestuia, medicii din Năsăud și doctorul de familie ar fi urmat să supravegheze evoluția, în cazul celor de la Bistrița fiind cerută doar o consultație.

Întrebat cum comentează declarația managerului Spitalului Năsăud, dr. Adrian George, care a spus că de la Spitalul Județean fetița a fost trimisă acasă cu indicația să ia Nurofen și să i se aplice comprese, Buta a spus că nu a stat încă de vorbă cu medicul ortoped care era de gardă și că nu știe ce i-a prescris acesta.

„Nurofen se dă, de regulă, pentru durere. Nu știu exact ce i-a prescris. Urmează să stau de vorbă cu el”, a mai afirmat Mircea Gelu Buta.

Managerul spitalului bistrițean a adăugat că în unitatea pe care o conduce „s-a consumat doar un episod” din cele întâmplate.

„La Bistrița nu i s-a pus ghips. Eu am înțeles că i-a pus altcineva, nu știm cine. Nu știm unde a mai dus-o familia, ce s-a mai întâmplat între timp. Nu putem da vina pe cineva anume atât timp cât nu avem raportul medico-legal ca să știm cauza morții. Sigur că vom lua și noi măsuri dacă se va impune”, a adăugat Buta.

Fetița în vârstă de 4 ani a murit în timp ce era operată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, unde, potrivit medicilor, a ajuns cu simptome de șoc septic din cauza unei răni la piciorul stâng, în timpul intervenției ea făcând stop cardiac.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că fetița de patru ani, din Bistrița-Năsăud, a fost dusă la unitatea medicală luni după-amiază, starea ei fiind gravă.

„Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinți, o fetiță de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de șoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operație, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată și ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariția puroiului și leziunile de fascită necrozantă”, a spus Lazăr.

Directorul Spitalului Orășenesc „George Trifon” Năsăud, dr. Adrian George, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că familia fetiței s-a prezentat cu ea la spitalul pe care îl conduce, în cursul zilei de joi. Acesta a afirmat că fetița a fost diagnosticată cu entorsă și trimisă la un ortoped la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița.

„Noi nu avem aici medic ortoped angajat, avem un medic de la Dej, dr. Rusu, care face gărzi la noi la chirurgie. Am aflat că ar fi venit vineri la el și că dânsul i-ar fi pus ceva atelă ghipsată. Mai multe nu știu fiindcă nu figurează nicăieri, nu e înregistrată. Au venit cu o asistentă care lucrează în spital, ceva neam de-a lor, care i-a dus direct pe secție”, spunea dr. Adrian George.

Potrivit acestuia, la Spitalul Județean din Bistrița fetiței i s-a pus același diagnostic, după care ar fi fost trimisă acasă, cu recomandarea să îi fie puse comprese la picior.

În acest caz, mai multe anchete sunt în derulare pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetița să moară după ce săptămâna trecută a suferit o entorsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern