Sky News susține că a negociat cu traficanți din România care ar vinde arme și teroriștilor. DIICOT face verificări, SRI nu comentează

Sky News susține că a negociat cu traficanți din România care ar vinde arme și teroriștilor. DIICOT face verificări, SRI nu comentează
Publicat: 07/08/2016, 15:55
Actualizat: 07/08/2016, 16:02

Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanți de arme, care ar fi români, și echipa de jurnaliști. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcționată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanți de arme.

„Nu există niciun subtrefugiu aici. Știau că suntem o organizație de presă care dorește să ilustreze că obținerea unei arme este un proces relativ ușor și credeau că urma să cumpărăm arme. Nu am făcut-o, ceea ce a făcut ca problemele să fie puțin mai complicate. Ideea este că lor nu le păsa cine suntem, atât timp cât eram dispuși să plătim. În timpul întâlnirii au spus clar că vor vinde absolut oricui: spărgători de bănci, criminali în masă sau teroriști, nefăcând nicio distincție”, se arată în reportajul Sky News.

„Ni s-a spus că la un anumit punct pe drumul spre locul întâlnirii, un vehicul 4×4 va fi parcat pe partea opusă a drumului și va face semne cu farurile, semnalându-ne să ne oprim. Ni s-a spus să rămânem în mașina noastră și să nu încercăm să filmăm sau să ne apropiem de pasagerii din vehicul înainte de a ajunge la destinația finală”, se arată în reportaj.

Sky News povestește cum jurnaliștii i-au urmat pe traficanți într-o pădure unde nu era semnal la telefon, iar acolo s-au oprit pe o pajiște.

„Doi bărbați ne-au făcut semn să îi urmăm. Am fost percheziționați, echipamentul nostru a fost verificat iar telefoanele luate și încuiate într-o mașină. Ne-au luat cheia de la mașină. După ce au deschis portbagajul mașinii, ne-au arătat tipurile de arme disponibile spre vânzare”.

„Le aducem din Ucraina cu muniția, atât cât vreți”, a spus unul dintre ei, iar în filmare se vorbește despre AK47, cea mai vândută armă din arsenalul traficanților. „Granițele deschise ale UE înseamnă că arme precum AK-47 pot fi trimise cu ușurință cumpărătorilor din vestul Europei” spune jurnalistul.

Semne de întrebare

Materialul video ridică însă semne de întrebare, având în vedere că cei doi traficanți s-au lăsat filmați pe tot parcursul întâlnirii fără a avea vreo reținere. Nu este clar nici de ce în filmare se vorbește despre armele AK47, dar pe înregistrare apare doar o pușcă pentru lunetiști. În plus, pe înregistrarea din mașină se poate observa vinieta lipită de parbriz și asta în condițiile în care, în România, rovinieta nu se mai folosește în acest fel de câțiva ani.

DIICOT a anuntat că face verifică în legătură cu informațiile apărute, în acest moment, pe rolul instituției nefiind înregistrat vreun dosar penal în acest sens. Agenția MEDIAFAX a încercat să obțină un punct de vedere și din partea Serviciului Român de Informații, dar acesta a refuzat să confirme sau să infirme existența vreunei informări în legătură cu acest caz către alte instituții ale statului.

În contextul în care serviciile de securitate britanice avertizează cu privire la atacuri teroriste în țara lor de tipul celui care a avut loc la Paris, publicația Sky News anunță că a demmarat ancheta după ce a primit informații că traficanții de arme din estul Europei s-au înmulțit și vând armament oricui.

Analiștii de securitate spun că celule islamiste și atacatorii care acționează de unii singuri consideră la momentul actual că armele automate sunt cel mai bun mod de a comite crime în masă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto