• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Slujbă la Bellu, la mormântul lui Mihai Eminescu. Cei prezenți au primit „Diplomă de participare” la pomană. FOTO

Slujbă la Bellu, la mormântul lui Mihai Eminescu, la 125 de ani de la moartea poetului

Diplome de participare pentru cei care au fost prezenți duminică dimineață la cimitirul Bellu din capitală, unde s-a oficiat o slujbă de pomenire a lui Mihai Eminescu, la 125 de ani de la moartea poetului.

Foto: Bogdan Iordache

Diplomele – foi A4, printate color –  erau „emise” de către biroul executiv al Federației Naționale a Revoluționarilor din România și ajungeau în mâinile participanților la eveniment, respectiv la slujba parastasului oficiată la mormântul poetului de către un sobor de preoți condus de Părintele Florin Șerbănescu, consilier patriarhal.

Foto: Bogdan Iordache

Potrivit unui comunicat remis gândul, „cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, duminică, 15 iunie 2014, la împlinirea a 125 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului național Mihai Eminescu”, Biserica îi face slujbe de pomenire.

Prima a fost la Bellu, unde un sobor de preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor a oficiat slujba la mormântul poetului. În capela cimitirului, un sobor de preoți din cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor București, condus de Părintele Gheorghe Dilirici, a oficiat Sfânta Liturghie, pentru ca ulterior alaiul de preoți să oficieze slujba parastasului la mormântul lui Eminescu.

Tot o slujbă a parastasului pentru poet s-a oficiat duminică și la Catedrala Patriarhală, la finalul Sfintei Liturghii (ora 11.45), după cum se precizează în comunicatul Patriarhiei.

 

 

Inchide