SMS-urile lui Dragnea în ziua referendumului: „Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze”

SMS-urile lui Dragnea în ziua referendumului: Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze
Publicat: 07/10/2013, 15:20
Actualizat: 30/04/2015, 12:52

„Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze”

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul „Referendumul”. El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012,pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a creat și coordonat un sistem informatic la care au aderat mai mulți reprezentanți ai PSD din secțiile de votare, pentru a obține informații în timp real cu privire la prezența la vot.

La dosar procurorii au depus și comunicările din sistemul electronic folosit de Liviu Dragnea și despre care DNA spune că a fost folosit pentru fraudarea votului. Potrivit interceptărilor, în ziua desfășurării referendumului, cu girul actualului vicepremier, s-a cerut ca în fiecare secție de votare să se facă o listă cu cei care nu s-au prezentat la vot, iar aceasta să fie dată membrilor PSD și PNL pentru a merge acasă la aceștia să-i scoată la vot. De asemenea, Dragnea a cerut ca românii care stăteau la coadă pentru a vota, cu puțin timp înaintea de închiderea urnelor să fie considerați ca aflându-se în secțiile de votare.

Lista SMS-urilor din ziua referendumului, anexate la dosar:

„În sensul celor mai sus arătate, percheziția informatică dispusă ca atare a identificat următoarele comunicații de tip SMS al căror furnizor a fost înv. Nicolae-Liviu Dragnea. Mesajele au fost transmise fizic, cu știința învinuitului, de către o altă persoană din cadrul Secretariatului General al PSD, dar conținutul lor ideatic aparținea în mod indiscutabil lui Nicolae-Liviu Dragnea.

Astfel, în ziua votului – 29.07.2012 au fost transmise următoarele comunicări:

– orele 15:17 – Liviu Dragnea: „Veți primi imediat 7 mesaje foarte importante. Vă rog să urmați cu strictețe instrucțiunile”
– orele 15:18: „Sistemul de raportare prin SMS vă oferă posibilitatea să vedeți prezența în fiecare SV” (n.n.: prin SV înțelegând secție de votare).
– Orele 15:19: „În acest sens faceți rapid o analiză cu cei de la PNL și interveniți exact unde trebuie”.
– Orele 15:19:49: „În SV unde e scăzută prezența trimiteți un PSD-ist și un PNL-ist pentru a mobiliza organizațiile de acolo”.
– Orele 15:20: „Cei pe care îi trimiteți la SV slabe ca prezență vor sta acolo până la închiderea urnelor pentru a lua toate măsurile necesare”.
– Orele 15:20:30: „Pentru fiecare SV se va face urgent o listă a cetățenilor care nu au venit la vot”.
– Orele 15:20:49: „Echipele noastre vor merge acasă la cetățenii care nu au venit până acum și îi vor aduce la vot”.
– Orele 15:21:10: „Repet: vor merge la ei acasă să-i aducă la vot. Arătați aceste mesaje și celor de la PNL”.
– Orele 16:47:42: „PSD-SG: Coordonatorii PSD și PNL de la fiecare secție de votare să meargă ACASĂ la familiile care nu au venit la vot și SĂ LE ADUCĂ SĂ VOTEZE!”.
– Orele 16:51:15: „Oamenii noștri din secțiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au ieșit la vot. Dar trebuie să meargă la ei ACASĂ să îi aducă să voteze!”.
– Orele 17:37:32: „PSD-SG: Mobilizați toți membrii PSD și PNL, dați fiecăruia lista cu cei care nu au votat, să meargă la ei ACASĂ și să-i aducă să voteze, nu să-i aștepte la SV!”.
– Orele 18:49:12: „Liviu Dragnea: Ieșiți cu caravanele și îndemnați cetățenii să iasă la vot. Difuzați alternativ > cu mesajul pe care îl veți primi imediat!”.
– Orele 18:50:51: „Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din România să nu voteze ca să nu valideze referendumul. Vreți ca peste români să decidă Ungaria? Veniți la vot!”.
– Orele 19:05:19: „Puteți introduce manual prezența pentru secțiile de votare unde nu aveți raportări prin SMS. Nu mai sunt limitate. Urgent toate secțiile să fie verzi (N.N.: acest lucru însemna, potrivit depoziției martorului Ciubotariu Dan Ionuț, faptul că datele să fie actualizate la sub 1 oră).
– Orele 19:33:22: „SMS 1 – L. Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenți. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continuă în SMS 2)”.
– Orele 19:34:17: „SMS 2 – L. Dragnea: Organizați-vă astfel: 30 de militanți pe fiecare secție de votare, iar fiecare să aducă la vot minim 10 cetățeni în următoarele ore!”
– Orele 21:53:07: „SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie câte 100 de oameni la fiecare secție de vot și scăpăm de Băsescu! E timp suficient să-i aduceți! Curaj!”
– Orele 22:11:10: „Urgent! Luați toate măsurile necesare ca toți oamenii care stau la coadă la secția de vot să fie considerați în incinta SV ca să poată vota” (n.n.: mesaj transmis la toate secțiile de vot – mii de SMS-uri)
– Orele 22:34:24: „Foarte important! Asigurați-vă că prezența de la ora 23 e raportată pe toate secțiile, fără excepție. Puteți introduce manual în baza de date unde e cazul” (n.n.: mesaj transmis doar pentru coordonatori).
– Orele 22:53:14: „Luați toate măsurile ca numărătoarea voturilor să se desfășoare în condiții corecte! Numărați cu atenție și curaj!” (n.n.: mesaj transmis către toate secțiile de vot – mii de SMS-uri).”

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Cum au încercat China, o țară comunistă, și România, o țară cu reminiscențe comuniste, să...
Orban aruncă BOMBA în politică! A spus ASTA despre preşedintele Iohannis
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
Cel mai ieftin SUV nou-nouț care poate fi cumpărat azi în România
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
VIDEO. Măsură extremă în Regatul Unit: Benzinăriile anunță o limită de 30 de lire la...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Cum citești pericolul de pe etichetele produselor de la raft. 3 lucruri majore după care...
FLORIN CÎȚU a CÂȘTIGAT! Este noul PREȘEDINTE al PNL
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Trădare supremă pentru Liviu Dragnea. L-a lăsat când nu se aștepta. E oficial
Bomba anului în showbiz. Ilie Năstase, din nou tătic
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...