SMS-urile lui Dragnea în ziua referendumului: „Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze”

SMS-urile lui Dragnea în ziua referendumului: Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze
Publicat: 07/10/2013, 15:20
Actualizat: 30/04/2015, 12:52

„Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze”

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul „Referendumul”. El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012,pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a creat și coordonat un sistem informatic la care au aderat mai mulți reprezentanți ai PSD din secțiile de votare, pentru a obține informații în timp real cu privire la prezența la vot.

La dosar procurorii au depus și comunicările din sistemul electronic folosit de Liviu Dragnea și despre care DNA spune că a fost folosit pentru fraudarea votului. Potrivit interceptărilor, în ziua desfășurării referendumului, cu girul actualului vicepremier, s-a cerut ca în fiecare secție de votare să se facă o listă cu cei care nu s-au prezentat la vot, iar aceasta să fie dată membrilor PSD și PNL pentru a merge acasă la aceștia să-i scoată la vot. De asemenea, Dragnea a cerut ca românii care stăteau la coadă pentru a vota, cu puțin timp înaintea de închiderea urnelor să fie considerați ca aflându-se în secțiile de votare.

Lista SMS-urilor din ziua referendumului, anexate la dosar:

„În sensul celor mai sus arătate, percheziția informatică dispusă ca atare a identificat următoarele comunicații de tip SMS al căror furnizor a fost înv. Nicolae-Liviu Dragnea. Mesajele au fost transmise fizic, cu știința învinuitului, de către o altă persoană din cadrul Secretariatului General al PSD, dar conținutul lor ideatic aparținea în mod indiscutabil lui Nicolae-Liviu Dragnea.

Astfel, în ziua votului – 29.07.2012 au fost transmise următoarele comunicări:

– orele 15:17 – Liviu Dragnea: „Veți primi imediat 7 mesaje foarte importante. Vă rog să urmați cu strictețe instrucțiunile”
– orele 15:18: „Sistemul de raportare prin SMS vă oferă posibilitatea să vedeți prezența în fiecare SV” (n.n.: prin SV înțelegând secție de votare).
– Orele 15:19: „În acest sens faceți rapid o analiză cu cei de la PNL și interveniți exact unde trebuie”.
– Orele 15:19:49: „În SV unde e scăzută prezența trimiteți un PSD-ist și un PNL-ist pentru a mobiliza organizațiile de acolo”.
– Orele 15:20: „Cei pe care îi trimiteți la SV slabe ca prezență vor sta acolo până la închiderea urnelor pentru a lua toate măsurile necesare”.
– Orele 15:20:30: „Pentru fiecare SV se va face urgent o listă a cetățenilor care nu au venit la vot”.
– Orele 15:20:49: „Echipele noastre vor merge acasă la cetățenii care nu au venit până acum și îi vor aduce la vot”.
– Orele 15:21:10: „Repet: vor merge la ei acasă să-i aducă la vot. Arătați aceste mesaje și celor de la PNL”.
– Orele 16:47:42: „PSD-SG: Coordonatorii PSD și PNL de la fiecare secție de votare să meargă ACASĂ la familiile care nu au venit la vot și SĂ LE ADUCĂ SĂ VOTEZE!”.
– Orele 16:51:15: „Oamenii noștri din secțiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au ieșit la vot. Dar trebuie să meargă la ei ACASĂ să îi aducă să voteze!”.
– Orele 17:37:32: „PSD-SG: Mobilizați toți membrii PSD și PNL, dați fiecăruia lista cu cei care nu au votat, să meargă la ei ACASĂ și să-i aducă să voteze, nu să-i aștepte la SV!”.
– Orele 18:49:12: „Liviu Dragnea: Ieșiți cu caravanele și îndemnați cetățenii să iasă la vot. Difuzați alternativ > cu mesajul pe care îl veți primi imediat!”.
– Orele 18:50:51: „Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din România să nu voteze ca să nu valideze referendumul. Vreți ca peste români să decidă Ungaria? Veniți la vot!”.
– Orele 19:05:19: „Puteți introduce manual prezența pentru secțiile de votare unde nu aveți raportări prin SMS. Nu mai sunt limitate. Urgent toate secțiile să fie verzi (N.N.: acest lucru însemna, potrivit depoziției martorului Ciubotariu Dan Ionuț, faptul că datele să fie actualizate la sub 1 oră).
– Orele 19:33:22: „SMS 1 – L. Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenți. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continuă în SMS 2)”.
– Orele 19:34:17: „SMS 2 – L. Dragnea: Organizați-vă astfel: 30 de militanți pe fiecare secție de votare, iar fiecare să aducă la vot minim 10 cetățeni în următoarele ore!”
– Orele 21:53:07: „SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie câte 100 de oameni la fiecare secție de vot și scăpăm de Băsescu! E timp suficient să-i aduceți! Curaj!”
– Orele 22:11:10: „Urgent! Luați toate măsurile necesare ca toți oamenii care stau la coadă la secția de vot să fie considerați în incinta SV ca să poată vota” (n.n.: mesaj transmis la toate secțiile de vot – mii de SMS-uri)
– Orele 22:34:24: „Foarte important! Asigurați-vă că prezența de la ora 23 e raportată pe toate secțiile, fără excepție. Puteți introduce manual în baza de date unde e cazul” (n.n.: mesaj transmis doar pentru coordonatori).
– Orele 22:53:14: „Luați toate măsurile ca numărătoarea voturilor să se desfășoare în condiții corecte! Numărați cu atenție și curaj!” (n.n.: mesaj transmis către toate secțiile de vot – mii de SMS-uri).”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu