SOCRUL lui Ponta acuză un atac la CUSCRA sa, mama premierului. Cine e „agresorul”

SOCRUL lui Ponta acuză un atac la CUSCRA sa, mama premierului. Cine e agresorul
Publicat: 12/03/2013, 18:47
Actualizat: 04/07/2013, 12:09

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a fost întrebat, marți, de jurnaliști, dacă familia sa sau el personal au avut afaceri cu Sorin Blejnar, așa cum a sugerat Crin Antonescu, el negând acest fapt și precizând că Blejnar a verificat toată familia, inclusiv pe mama lui Ponta.

„Eu nu am auzit de asta, eu știu doar că în perioada în care eram în opoziție, cele mai mari probleme pe care a încercat cineva de la putere să ni le facă a fostul domnul Blejnar și știți și dumneavoastră ce a încercat să-i facă premierului, nouă, ne-a verificat prin toate părțile, pe mama premierului, pe toată lumea”, a spus Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.

El a precizat că nu crede că Antonescu s-a referit la familia sa.

„Nu cred că Antonescu s-a referit la noi. Știți ce a făcut Blejnar și că ne-a urmărit pe unde a putut și mai ales ce i-a făcut premierului, mai puțin mie direct”, a mai spus Ilie Sârbu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a replicat, marți, declarațiilor liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, precizând că nimeni din „familiile” lor nu face și nu a făcut afaceri cu Sorin Blejnar și avertizând că dacă subiectul Stănișoară se discută în USL ar putea fi discutate și alte subiecte.

Antonescu a fost întrebat cum vede declarațiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, în legătură cu ipoteza ca Sorin Blejnar să fie primit în PNL.

„Dacă aș dori să dezvolt foarte mult subiectul, să comentez declarațiile domnului Sârbu, ar trebui să vorbim despre lucruri spectaculoase. Ar trebui să spun că nu dintr-o direcție bună vin acuzații fantasmagorice sau ipoteze fantasmagorice legate de o eventuală apropriere a domnului Sorin Blejnar de noi. Nu există niciun pericol în felul acesta, nimeni din PNL, nimeni din familiile noastre nu face afaceri și nu a făcut afaceri cu domnul Blejnar, deci nu există acest pericol”, a declarat Antonescu.

De asemenea, el a precizat că în legătură cu trecerea a 32 de primari PDL la PSD în județul Mehedinți nu a existat „vreo mare discuție” în USL.

„Ar trebui să vorbim despre cei 32 de primari ai PDL, din județul Mehedinți, pe care după alegeri PSD i-a adus în rândurile sale, fără să existe în legătură cu asta vreo mare discuție. Cazul Stănișoară este încheiat, Mihai Stănișoară este membru al PNL, în condițiile pe care vi le-am prezentat public și acest lucru nu face subiectul vreunei discuții anunțate în USL. Dacă cineva dorește să facă subiect de agendă, o discutăm această problemă cu mare plăcere, chiar dacă asta va însemna probabil suplimentarea ordinii de zi și cu alte probleme, poate mai importante decât aceea a venirii sau a plecării domnului Stănișoară”, a mai afirmat liderul PNL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marți, la RFI, că în USL va avea loc o discuție despre trecerea lui Mihai Stănișoară la PNL și despre ce se va întâmpla în viitor, el arătând că o întrebare poate fi ce va face PNL dacă, de exemplu, Sorin Blejnar ar vrea să intre în acest partid.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, întrebat dacă este deranjat de trecerea unor lideri de la PDL la PNL, că nu este deranjat de acest lucru și că nu sunt semne de întrebare la PSD în această privință.

Întrebat dacă îl deranjează intrările „pe bandă rulantă” a celor din PDL în PNL, Ponta a răspuns: „Nu, nici pe bandă rulantă, nici pe scări”.

El a mai fost întrebat dacă sunt semne de întrebare la PSD din prisma intrărilor de la PDL la PNL, după cum a declarat Liviu Dragnea. „Din punctul meu de vedere, nu”, a răspuns el.

Vicepreședintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în PSD, dar și în organizația județeană a PNL Mehedinți, există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stănișoară în PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seara, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulți tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formațiuni, menționând că PSD luat decizia de a nu accepta migrația politică.

Și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat, luni, că intrarea fostului democrat-liberal Mihai Stănișoară în PNL nu a produs cele mai bune ecouri în organizația PSD Mehedinți, dată fiind lupta politică dusă la nivel local până în prezent.

„Acasă, la Mehedinți, intrarea domnului Stănișoară în PNL nu a stârnit cele mai bune ecouri în rândul colegilor noștri din PSD. Imaginați-vă că ei s-au bătut până acum, mă refer la domnul Duicu cu domnul Stănișoară și brusc este aliat. Îi va fi greu domnului Duicu la Mehedinți să explice cum s-a aliat el așa, deodată, cu domnul Stănișoară, dar asta va fi problemă care în timp se va rezolva”, a spus Hrebenciuc.

El a opinat că astfel de „probleme” vor mai apărea și în alte județe.

„Nu cred că putem vorbi de o migrație a pedeliștilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aș fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulți, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un județ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă și cu PNL și cu PSD și de a doua zi să intre în USL e o problemă și dacă aceste cazuri se înmulțesc începem să avem probleme în județe și atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din județe. La Mehedinți, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat dnul Stănișoară (…) E bine să ne gândim foarte serios când facem așa ceva să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor”, a declarat Dragnea într-o emisiune la RTV.

Secretarul general al PSD a precizat că premierul Victor Ponta nu a avut cunoștință de trecerea lui Mihai Stănișoară la PNL.

Totodată, el a menționat că spre deosebire de liberali PSD a luat decizia ca „deocamdată” să nu accepte reprezentanți ai PDL în partid.

Mihai Stănișoară, fost prim-vicepreședinte al PDL și lider al grupului deputaților democrat-liberali, a trecut la PNL spunând că acest partid este singurul care „poate susține și implementa cu succes politici de dreapta în România”.

Stănișoară a mai spus că pentru el „PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul și viitorul”.

Mihai Stănișoară era prim-vicepreședinte PDL, lider al grupului deputaților democrat-liberali și președintele organizației județene Mehedinți a PDL.

În perioada 2007 – 2008, Stănișoară a fost consilier prezidențial pentru securitate națională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

Vicepreședintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în PSD, dar și în organizația județeană a PNL Mehedinți, există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stănișoară în PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia