• Publicat:
Știri

Șoferi ale căror mașini au fost avariate de o furtună pe A1 Pecica-Nădlac, despăgubiți de CNADNR

Șoferi ale căror mașini au fost avariate de o furtună pe A1 Pecica-Nădlac, despăgubiți de CNADNR
Șoferi ale căror mașini au fost avariate de o furtună pe A1 Pecica-Nădlac, despăgubiți de CNADNR

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a spus că șoferii ale căror mașini au fost avariate, duminică seară, în timpul unei furtuni, pe autostrada A1, segmentul cuprins între Pecica și Nădlac, vor putea primi despăgubiri, dacă le vor solicita companiei.

Neaga a precizat că în timpul furtunii au fost smulse balize antiorbire pe o distanță de 600 de metri, iar acestea au fost împrăștiate pe șosea, mai mulți șoferi lovindu-le cu mașinile.

„Pe autostradă au zburat (balizele – n.r.) pe o porțiune de sub 600 de metri, este o greșeală a constructorului, urmează să ne îndreptăm împotriva acestuia. Cei care au suferit daune în trafic sunt rugați să facă plângere pentru ca după aceea să-și recupereze banii de la noi, iar noi îi recuperăm de la constructor”, a declarat Neaga, într-un interviu acordat TVR.

Duminică seară, Centrul Infotrafic anunța că traficul pe A1 Deva-Nădlac, tronsonul Pecica – Nădlac, era îngreunat după ce în timpul unei furtuni au fost smulși „parapeții medieni”, fiind împrăștiați pe șosea. La rândul lor, reprezentanții Poliției Autostrăzi Vest au declarat, corespondentulului MEDIAFAX, că „doar câteva balize antiorbire au fost rupte de vânt” și că nu au fost înregistrate incidente în trafic.

Totuși, pe parcursul nopții de duminică spre luni, mai mulți șoferi au lovit cu mașinile balizele din plastic, care aveau și componente metalice de prindere. De asemenea, din cauza șuruburilor care au ajuns pe asfalt, cauciucurile mai multor autoturisme s-au spart. Unii șoferi au declarat că au suferit avarii la radiatoarele autoturismelor și că au fost nevoiți să apeleze la servicii de tractare.

Luni, reprezentanții CNADNR au anunțat că vijelia a rupt aproximativ 500 de balize antiorbire, care între timp au fost înlocuite de către constructor.

Inchide