Sorin Blejnar rămâne în arest. Decizie definitivă

Sorin Blejnar rămâne în arest. Decizie definitivă
Publicat: 14/11/2016, 14:05

„Constestația a fost respinsă ca nefondată. Sentința este definitivă”, a declarat Cristina Georgescu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Ploiești.

Fostul șef al ANAF a fost adus din arestul Poliției Prahova, care se află la Câmpina, la 9.45.

Tribunalul Prahova a decis, marți, 8 noiembrie, arestarea preventivă a fostului președinte al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care acesta este acuzat că, în calitate de șef al instituției, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenței asupra unor subalterni.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Blejnar în schimbul exercitării influenței asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

„În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, postat pe site-ul instituției.

Fostul șef ANAF a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere și constituirea unui grup infracțional organizat.

Tags: