• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Sorin Ovidiu Vîntu iese din închisoare pe 1 mai

Sorin Ovidiu Vîntu iese din închisoare pe 1 mai
Anunțul a fost făcut după ce în luna februarie a...

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat pe 1 mai din Penitenciarul București-Jilava, unde ispășește o pedeapsă de un an de închisoare, pentru șantajarea parlamentarului PSD-ist Sebastian Ghiță, scrie Agerpres.

Pe 6 martie, Judecătoria Sectorului 4 a respins a doua cerere de eliberare condiționată depusă de Sorin Ovidiu Vîntu, după ce pe 25 ianuarie Tribunalul București respingea definitiv prima cerere.

Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar, un apropiat al său, au fost trimiși în judecată pe 23 mai 2011, sub acuzația de șantaj la adresa lui Sebastian Ghiță, căruia i-au cerut 150.000 de euro pentru a nu divulga anumite informații.

Ghiță, fost manager al postului Realitatea TV, a declarat la Curtea de Apel că, în perioada în care lucra la televiziunea de știri, Vîntu l-a amenințat și a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar. În plus, Ghiță a mai spus că Vîntu l-a amenințat cu ocazia fiecărei întâlniri, inclusiv într-o benzinărie, și că prezența lui Ion Ilie Cezar, mâna dreaptă a lui Vîntu, la sediul Realitatea TV nu avea niciun temei.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat pe 21 iunie 2012 la un an de închisoare pentru șantaj.

Inchide