Soția pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist: Am sperat tot timpul să nu fie el

Soția pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist: Am sperat tot timpul să nu fie el
Publicat: 24/08/2012, 18:40
Actualizat: 29/07/2014, 22:22

Soția pilotului care și-a pierdut viața în accidentul aviatic de la Craiova, care este jurnalist la un post local de radio, spune că a fost trimisă să relateze de la locul accidentului și că, știind că doar soțul ei avea zbor în acea zi pe acel tip de avion, a sperat până în ultima clipă să nu fie vorba despre el.

Andrada Cojocaru, soția comandorului Aurelian Cojocaru, este jurnalist la un post de radio din Craiova.

Ea spune că a fost trimisă de către șefii săi să facă un reportaj la locul accidentului, fără ca cineva să știe că victima este soțul său.

„Tocmai terminasem emisiunea de la radio și am fost sunată să merg de urgență să fac un reportaj despre un accident aviatic. M-au ales pe mine fiind cea mai calificată, în condițiile în care mai știam despre avioane de la soțul meu. Atunci mi-am dat seama imediat că era vorba despre soțul meu. Știam că în ziua respectivă avea zbor de antrenament și, de asemenea, știam că doar el și un alt coleg trebuiau să zboare în acea zi. Am sperat până am ajuns acolo că nu era Relu, am sperat chiar și când l-am văzut pe iarbă și parcă încă mai sper să nu fie el”, a povestit soția comandorului.

Jurnalista a mai spus că nu știe detalii din anchetă, că nu i s-a povestit nimic pentru că așa prevede procedura, însă că este absolut convinsă că soțul ei nu s-a catapultat pentru a evita casele din zonă.

„Întotdeauna el îi punea pe ceilalți pe primul loc, iar pe el pe locul al doilea. Eu nu știu dacă avionul era defect pentru că el îmi spunea că, deși era fabricat de mulți ani, acest avion era o minunăție, că mergea foarte bine și că era mândria lor, însă pot spune sigur că dacă avea de ales ca avionul să cadă pe case sau să moară el, el sigur ar fi ales varianta a doua, adică să-și sacrifice viața”, a mai povestit Andrada Cojocaru.

Cei doi au împreună un copil elev în clasa a XI-a, care lua lecții de planorism, iar după accident femeia l-a determinat să renunțe la ele.

Vineri după-amiază, trupul neîsuflețit al comandorului Aurelian Cojocaru a fost depus la capela cimitirului „Ungureni” din Craiova, unde zeci de colegi, prieteni, rude sau oameni care locuiesc în zona în care s-a prăbușit avionul au venit cu flori și lumânări să-i aducă un ultim omagiu pilotului.

Comandorul Aurelian Cojocaru va fi înmormântat sâmbătă, la ora 11.00, cu onoruri militare, iar colegii acestuia vor face demonstrații aeriene pe parcursul ceremoniei.

Comandorul Cojocaru (48 de ani) era șeful Secției piloți încercare, navigație și meteorologie și avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă.

Un avion IAR 99 Șoim, cu dublă comandă, s-a prăbușit, joi, în zona Aeroportului Craiova. Aeronava aparține Centrului de Cercetări și Încercări în Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pistă.

În urma impactului, pilotul și-a pierdut viața, în timp ce instructorul aflat la bord a fost rănit și preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență in Craiova. Ulterior, locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC), fiind internat în Clinica Anestezie Terapie Intensivă. Locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana are 35 de ani, este instructor și pilot de încercare și are peste 700 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă. El este căsătorit și are un copil.

În momentul impactului, avionul, care executa un zbor de antrenament, a luat foc, fiind distrus complet.

În urma accidentului aviatic acest tip de aeronavă a fost oprit de la zbor, conform procedurilor, până la obținerea unor date preliminare care să elucideze cauzele producerii accidentului.

Ancheta în acest caz este făcută de Parchetul Militar Timișoara, un procuror mergând la Craiova pentru cercetări la fața locului, potrivit Ministerului Public.

De asemenea, o comisie a Ministerului Apărării Naționale cercetează împrejurările producerii accidentului aviatic.

Primii martori care au ajuns la locul accidentului aviatic petrecut, joi, la Craiova, susțineau că avionul era în flăcări încă de când se afla în aer, iar copilotul nu s-a catapultat, adăugând că cei doi ocupanți ai aparatului de zbor au mai încercat dimineață de încă două ori să-l ridice de la sol.

Georgiana Stănescu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului