Soții Reghecampf, citați pentru noi audieri în dosarul deschis pe numele lui Dumitru Tudor

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Soții Reghecampf, citați pentru noi audieri în dosarul deschis pe numele lui Dumitru Tudor
Laurențiu și Ana Maria Reghecampf au fost citați pentru noi audieri în dosarul de șantaj deschis pe numele fostului impresar Dumitru Tudor, zis "Ciorba", prins în flagrant în timp ce lua de la aceștia o sumă de bani pentru a nu face publice presupuse fapt compromițătoare legate de cei doi.

Laurențiu și Ana Maria Reghecampf au fost citați pentru noi audieri în dosarul de șantaj deschis pe numele fostului impresar Dumitru Tudor, zis „Ciorba”, prins în flagrant în timp ce lua de la aceștia o sumă de bani pentru a nu face publice presupuse fapt compromițătoare legate de cei doi.

Ana Maria și Laurențiu Reghecampf au fost chemați din nou la audieri de anchetatorii Poliției Sectorului 2, în dosarul în care Dumitru Tudor este cercetat în stare de libertate pentru acuzația că, în cursul anului trecut, a încercat să-i șantajeze.

În 18 octombrie 2012, Dumitru Tudor a fost prins în flagrant după ce a luat de la aceștia 12.000 de lei, pentru a nu face, în cadrul unor emisiuni de televiziune, undele dezvăluri legate de presupuse infracțiuni comise, în trecut, de soția antrenorului Stelei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, dosarul lui Dumitru Tudor este aproape de finalizare, dar înainte de a fi trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu propunere de trimitere în judecată, mai este nevoie de o ultimă audiere a soților Reghecampf, care au formulat denunțul.

Inițial, cei doi fuseseră citați pentru data de 24 ianuarie, însă nu s-au prezentat. Ca urmare, polițiștii i-au citat pentru a doua oară, iar aceștia sunt așteptați săptâmâna viitoare pentru declarații.

„Nu am reușit să ajungem la Poliție din cauza faptului că atât eu cât și soțul meu am fost foarte ocupați. Sunt impresar FIFA, iar acum este perioada de transferuri. Ca urmare, am fost mai mult plecată în străintate, unde am negociat cu mai mulți fotbaliști. Am vorbit cu soțul, iar săptămâna viitoare, când se întoarce cu echipa din cantonament, o să ne prezentăm împreună la Poliție ca să rezolvăm această problemă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Maria Reghecampf.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, în repetate rânduri, fostul impresar Dumitru Tudor a exercitat presiuni asupra soților Reghecampf, făcând în cadrul aparițiilor sale în mass-media afirmații denigratoare la adresa celor doi.

„Pe fondul acestei presiuni mediatice, sub pretextul unor datorii bănești, inculpatul i-a solicitat părții vătămate R.A. mai multe sume de bani cuprinse între 8.000 și 10.000 euro, cu promisiunea de a înceta denigrările aduse imaginii publice a celor doi soți. Totodată, în acest context, inculpatul a exercitat la adresa părților vătămate amenințări cu darea în vileag a unor fapte de natură penală pretins a fi fost săvârșite de către aceștia”, a arătat Parchetul.

Fostul impresar, în vârstă de 61 de ani, a fost prins după ce a primit de la antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, și de la soția acestuia, Ana Maria Prodan, 12.000 de lei, pentru a nu duce la îndeplinire amenințările de denigrare a imaginii publice a acestora.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că cel în cauză (Dumitru Tudor – n.r.) a transmis mai multe mesaje părților vătămate prin care le solicita suma de 8.000 euro, bani pe care acestea ar fi trebuit să îi plătească în cel mult 48 de ore. În caz contrar, suspectul ar fi urmat să facă publice anumite aspecte nereale, dar compromițătoare, lucru ce ar fi avut consecințe deosebit de grave pentru imaginea celor doi”, preciza Poliția Capitalei.

Surse din Poliție declarau pentru MEDIAFAX că fostul impresar, cunoscut în lumea fotbalului cu porecla „Ciorbă”, îi șantaja de mai multă vreme pe antrenorul Stelei și pe soția acestuia. Dumitru Tudor le-a cerut celor doi să-i aducă, la un restaurant din Sectorul 1, o primă tranșă de 12.000 de lei, fiind prins de polițiști când primea banii.

Ana Maria Prodan declara atunci că organizarea unui flagrant a fost sigura cale de a opri șantajul la care era supusă familia sa de Dumitru Tudor și că, după ce a primit banii, fostul impresar a promis că nu mai spune nimic de ei.

Ea preciza că Dumitru Tudor i-a cerut public bani, precizând totodată că nu are nicio datorie față de acesta.

„Mi-a cerut întotdeauna, pe toate posturile, bani. Tocmai asta e foarte «funny». Eu nu am avut datorii în viața mea față de nimeni, dar mai ales față de Dumitru Tudor. Când te ocupi cu chestiile astea toată viața și îți merge că te cheamă un alt post de televiziune, care noaptea îl face vedetă pe Dumitru Tudor și îl ascultă cum eu eram prostituată și își ia și niște bani de acolo, e ușor. E mult mai ușor să câștigi bani așa și să spui «dacă nu îmi dai bani, zic aia, dar dacă îmi dai bani, jur pe familie, pe copii că nu mai fac»”, spunea atunci Ana Maria Prodan.

Fostul impresar Dumitru Tudor s-a confruntat cu probleme financiare, a avut datorii la cămătari și la un moment dat chiar se plângea că a fost amenințat cu moartea, declarau pentru MEDIAFAX apropiați ai familiei sale.

Potrivit surselor citate, Ciorbă” a ajuns să aibă probleme cu banii după ce a încercat, fără succes, să facă profit de pe urma mai multor localuri pe care le-a deținut în Capitală.

Aceleași surse povestesc că, din cauza problemelor financiare din ce în ce mai mari, „Ciorbă” a apelat la ajutorul unor cămătari care l-ar fi împrumutat cu sume mari de bani. Fostul impresar intenționa, folosindu-se de acești bani, să se lanseze din nou în afaceri.

În cele din urmă, Dumitru Tudor a reușit să-și achite, în mare parte, datoriile la cămătari, potrivit surselor citate. Cu toate astea, el s-a plâns apropiaților, anul trecut, că intenționează să ceară protecția Poliției, deoarece un cămătar îl amenință cu moartea. Motivul amenințărilor ar fi fost acela că fostul impresar nu achitase integral dobânzile la sumele primite cu împrumut.

În lumea fotbalului, Tudor este cunoscut drept un personaj pe cât de pitoresc, pe atât de controversat. El și-a încercat norocul și ca impresar de fotbaliști, cei mai cunoscuți sportivi care au avut contracte de reprezentare cu el fiind foștii steliști Adrian Neaga și Nicolae Dică. În prezent, nu mai deține licență FIFA pentru această activitate.

Ultimul scandal public în care a fost implicat a fost cu Ana Maria Prodan. Tonul acuzațiilor l-a dat „Ciorbă”, care a invocat așa-zise episoade din trecutul Anei Maria Prodan, schimburile de replici atingând ulterior și subiectul banilor.

Inchide