Spitalul Colentina redevine suport Covid-19. Ce se întâmplă cu intervențiile chirurgicale programate deja / Șeful Secţiei de Urologie: „Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu Covid-19, ca să îi pot opera”

Spitalul Colentina redevine suport Covid-19. Ce se întâmplă cu intervențiile chirurgicale programate deja / Șeful Secţiei de Urologie: „Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu Covid-19, ca să îi pot opera”
Spitalul Colentina
Publicat: 11/10/2020, 15:50
Actualizat: 11/10/2020, 20:35

Șeful Secţiei de Urologie de la Spitalul Colentina, Medicul Victor Cauni, a explicat – duminică – ce se întâmplă cu pacienții care sunt internați în unitatea spitalicească și au nevoie de intervenții chirurgicale, după ce acest spitalul va redeveni suport Covid-19, așa cum a decis Ministerul Sănătății (MS).

”Operaţiile pe care le avem programate vor fi făcute. Luni (12 octombrie-n.r.) avem programate 15 operații și de luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în Spitalul Colentina”, a explicat doctorul Victor Cauni pentru Antena 3.

El susține că bolnavii sunt disperați din cauza faptului că nu vor mai putea ajunge la medicul cu care au ținut legătura, luni la rând.

Mai mult, unii au afirmat că ar fi în stare să se infecteze cu noul coronavirus numai ca să ajungă la spitalul care i-a tratat atâta timp.

”Noi vrem să putem lucra în zona de mix: COVID, non-COVID ca să nu discriminăm pacienți cu boli grave care nu au această infecție. Ar trebui să ne întrebăm câte sute de pacienti  vor muri pentru că nu pot fi tratați de noi? Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera eu. Din punctul meu de vedere, cred că sistemul mixt este singurul viabil. Nici în străinătate nu sunt spitale COVID, sunt spitale care au grijă şi de pacienţi non-COVID şi de pacienţi COVID. Este o boală”, a mai adăugat şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina.

Primul soț al Adinei Alberts, bancherul olandez George Alberts, a murit răpus de Covid-19

Primul soț al Adinei Alberts, bancherul George Alberts, a murit din cauza infectării cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul „Matei Balș”. Acesta se afla în comă de zece zile, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Bărbatul avea 66 de ani și trăia de 25 de ani în România, notează retetesivedete.ro, care precizează că vestea tristă a fost dată de Paul Wood, un apropiat fostului bancher, pe pagina lui de Facebook.

Mesajul fostei soții, Adina Alberts, după moartea lui George Alberts, dar și acuzațiile sale la adresa medicilor

După aflarea veștii că fostul său soț a murit, medicul chirurg estetician Adina Alberts a scris pe pagina ei de Facebook un mesaj emoționant despre acesta, alături de o lumânare care arde.

Totodată, ea a acuzat și medicii pentru decesul lui, susținând că George Alberts a murit „răpus de crasa indolență”:

„S-a zbătut 3 săptămâni ca să supraviețuiască. Din păcate nu a reușit. Nu, nu l-a răpus acestă boală pandemică, deși se infectase cu Sars-Cov2 în urmă cu câteva săptămâni. Ci sistemul de sănătate românesc care este în mare parte bolnav și plin de bube! Sunt prea tristă acum ca să fac o analiză «la rece». Și prea scârbită. Dar lucrurile nu trebuie să rămână așa. GEORGE ALBERTS s-a stins aseară, la 66 de ani, răpus de crasa indolență a unor membri ai personalului medical dintr-un mare spital public bucureștean. De naționalitate olandeză, a iubit România imediat ce a pus piciorul pe aceste meleaguri. Se întâmpla asta în urmă cu 25 de ani! Dar țara asta i-a venit «de hac»! Dumnezeu să-l ierte și să îl primească alături de EL!”

Bilanțul cazurilor COVID-19 se menține foarte ridicat: 53 de persoane au decedat în urma infecției cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Autoritățile au confirmat duminică 2.880 de cazuri noi de infecție COVID în ultimele 24 de ore, la un număr de doar 15.709 de teste. Cifra deceselor rămâne ridicată – 53 de oameni infectați au murit în ultimele 24 de ore.

Totodată, 628 de pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă, într-o ușoară scădere față de sâmbătă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?