Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, fără dezinfectanți: tot stocul, ridicat de poliție

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, fără dezinfectanți: tot stocul, ridicat de poliție
Publicat: 07/05/2016, 17:53
Actualizat: 26/03/2019, 01:13

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Lucian Paziuc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că spitalul avea dezinfectanți Thor, Suprasept și Bixol și că au fost luate de echipa de polițiști și
reprezentanți ai DSP Suceava câte trei probe din fiecare produs, din loturi diferite, care au fost sigilate și încheiat proces verbal.

Totodată, el a spus că polițiștii au verificat și modul în care erau depozitate substanțele dezinfectante, dar că au fost ridicate acte privind achizițiile și copii după facturi.

Lucian Paziuc a menționat că va solicita firmei Hexi Pharma să restituie banii pentru acești dezinfectanți pentru că unitatea spitalicească trebuie să facă luni o nouă achiziție întrucât a rămas fără stoc de dezinfectanți.

„Ne-au luat circa 20 de cutii de dezinfectanți”, a spus Paziuc care a menționat că spitalul a rămas fără stoc pentru că de când a fost declanșat scandalul dezifectanților nu a mai făcut achiziții.

El a spus că spitalul se va constitui parte civilă în acest caz și va solicita despăgubiri din partea firmei Hexi Pharma arătând că din 2012 achiziționează dezinfectanți de la această firmă și că spitalul a fost
sancționat de mai multe ori pentru că existau neconformități, deși au fost respectate toate protocoalele privind dezinfecția.

Paziuc a arătat că spitalul a achiziționat, de bună credință, dezinfectanții Hexi Pharma, mai ales că este singura firmă cu licență până în 2024.